- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brancini i tikvice s peštom od peršina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina i tikvice s peštom od peršina. – brancin, limun, pinjoli, češnjak, peršin (svježi), parmezan (naribanog), tikvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribe očistimo, sok od limuna iscijedimo, češnjak očistimo, tikvice narežemo na kolutove, a pinjole popržimo u tavi bez masnoće. ; U sjekač stavimo peršin, dodamo pržene pinjole, češnjak, parmezan, ulijemo malo soka od limuna i 100 ml maslinovog ulja, posolimo i izradimo pešt. ; Zatim u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove tikvica i pečemo ih dok ne omekšaju. ; Nakon 10-ak minuta preko tikvica stavimo 2-3 žlice pešta, promiješamo i premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Potom ribe posolimo izvana i iznutra, začinimo ih paprom, položimo ih na tikvice, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 15-ak minuta ribe okrenemo i pečemo još 10-ak minuta. ; Pečene ribe i tikvice rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s još malo pešta i poslužimo.
; – Brancina naši ljudi uz more nazivaju desecima imena mođu kojima je najpoznatije lubin, riječ latinskog porijekla koja vuče korijen iz riječi lupus, što znači vuk. Bilo kako bilo, ribi smo dodali pešt od peršina i tikvice, i uopće nije sličila vuku. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Brancini i tikvice s peštom od peršina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina i tikvice s peštom od peršina. – brancin, limun, pinjoli, češnjak, peršin (svježi), parmezan (naribanog), tikvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribe očistimo, sok od limuna iscijedimo, češnjak očistimo, tikvice narežemo na kolutove, a pinjole popržimo u tavi bez masnoće. ; U sjekač stavimo peršin, dodamo pržene pinjole, češnjak, parmezan, ulijemo malo soka od limuna i 100 ml maslinovog ulja, posolimo i izradimo pešt. ; Zatim u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove tikvica i pečemo ih dok ne omekšaju. ; Nakon 10-ak minuta preko tikvica stavimo 2-3 žlice pešta, promiješamo i premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Potom ribe posolimo izvana i iznutra, začinimo ih paprom, položimo ih na tikvice, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 15-ak minuta ribe okrenemo i pečemo još 10-ak minuta. ; Pečene ribe i tikvice rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s još malo pešta i poslužimo.
; -</div>
Brancini i tikvice s peštom od peršina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina i tikvice s peštom od peršina.
Brancina naši ljudi uz more nazivaju desecima imena mođu kojima je najpoznatije lubin, riječ latinskog porijekla koja vuče korijen iz riječi lupus, što znači vuk. Bilo kako bilo, ribi smo dodali pešt od peršina i tikvice, i uopće nije sličila vuku. Dobar tek!
Brancini i tikvice s peštom od peršina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina i tikvice s peštom od peršina. - brancin, limun, pinjoli, češnjak, peršin (svježi), parmezan (naribanog), tikvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribe očistimo, sok od limuna iscijedimo, češnjak očistimo, tikvice narežemo na kolutove, a pinjole popržimo u tavi bez masnoće. ; U sjekač stavimo peršin, dodamo pržene pinjole, češnjak, parmezan, ulijemo malo soka od limuna i 100 ml maslinovog ulja, posolimo i izradimo pešt. ; Zatim u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove tikvica i pečemo ih dok ne omekšaju. ; Nakon 10-ak minuta preko tikvica stavimo 2-3 žlice pešta, promiješamo i premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Potom ribe posolimo izvana i iznutra, začinimo ih paprom, položimo ih na tikvice, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 15-ak minuta ribe okrenemo i pečemo još 10-ak minuta. ; Pečene ribe i tikvice rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s još malo pešta i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ribe očistimo, sok od limuna iscijedimo, češnjak očistimo, tikvice narežemo na kolutove, a pinjole popržimo u tavi bez masnoće.
- U sjekač stavimo peršin, dodamo pržene pinjole, češnjak, parmezan, ulijemo malo soka od limuna i 100 ml maslinovog ulja, posolimo i izradimo pešt.
- Zatim u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove tikvica i pečemo ih dok ne omekšaju.
- Nakon 10-ak minuta preko tikvica stavimo 2-3 žlice pešta, promiješamo i premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Potom ribe posolimo izvana i iznutra, začinimo ih paprom, položimo ih na tikvice, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
- Nakon 15-ak minuta ribe okrenemo i pečemo još 10-ak minuta.
- Pečene ribe i tikvice rasporedimo na tanjure, pokapamo ih s još malo pešta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|