- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od lisnatog tijesta punjene špinatom i mozzarellom. – špinat (svježeg), lisnato tijesto, luk, češnjak, pinjoli, sir mozzarella, bosiljak (sušenog), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće, mozzarellu narežemo na kockice, jaje umutimo, češnjak narežemo na listiće, luk nasjeckamo, a špinat operemo, očistimo i grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Nakon 2 minute dodamo narezan špinat, posolimo ga i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim špinat premjestimo u cjedilo i ostavimo da se ohladi, a višak tekućine ocijedi. ; Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra i narežemo ga na kvadrate veličine 10 x 10 centimetra. ; Potom rubove kvadrata tijesta premažemo umućenim jajetom, tijesta nadjenemo žlicom ocijeđenog špinata, dodamo malo prženih pinjola, prstohvat sušenog bosiljka, 3-4 kockice mozzarelle, rubove tijesta preklopimo i spojimo tako da dobijemo oblik trokuta, premjestimo ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i premažemo umućenim jajem. ; Tako pripremljene trokute od tijesta stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta. ; Nadjeveni trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; – Iako je špinat izuzetno zdrava namirnica, ne preporuča se bubrežnim bolesnicima. Stoga ako se ne smatrate bolesnima pogledajte, skuhajte i uživajte jedući ove fine trokutiće.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od lisnatog tijesta punjene špinatom i mozzarellom. – špinat (svježeg), lisnato tijesto, luk, češnjak, pinjoli, sir mozzarella, bosiljak (sušenog), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće, mozzarellu narežemo na kockice, jaje umutimo, češnjak narežemo na listiće, luk nasjeckamo, a špinat operemo, očistimo i grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Nakon 2 minute dodamo narezan špinat, posolimo ga i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim špinat premjestimo u cjedilo i ostavimo da se ohladi, a višak tekućine ocijedi. ; Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra i narežemo ga na kvadrate veličine 10 x 10 centimetra. ; Potom rubove kvadrata tijesta premažemo umućenim jajetom, tijesta nadjenemo žlicom ocijeđenog špinata, dodamo malo prženih pinjola, prstohvat sušenog bosiljka, 3-4 kockice mozzarelle, rubove tijesta preklopimo i spojimo tako da dobijemo oblik trokuta, premjestimo ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i premažemo umućenim jajem. ; Tako pripremljene trokute od tijesta stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta. ; Nadjeveni trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -</div>
Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od lisnatog tijesta punjene špinatom i mozzarellom.
Iako je špinat izuzetno zdrava namirnica, ne preporuča se bubrežnim bolesnicima. Stoga ako se ne smatrate bolesnima pogledajte, skuhajte i uživajte jedući ove fine trokutiće.
Trokutići od lisnatog tijesta punjeni špinatom i mozzarellom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od lisnatog tijesta punjene špinatom i mozzarellom. - špinat (svježeg), lisnato tijesto, luk, češnjak, pinjoli, sir mozzarella, bosiljak (sušenog), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće, mozzarellu narežemo na kockice, jaje umutimo, češnjak narežemo na listiće, luk nasjeckamo, a špinat operemo, očistimo i grubo narežemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša. ; Nakon 2 minute dodamo narezan špinat, posolimo ga i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim špinat premjestimo u cjedilo i ostavimo da se ohladi, a višak tekućine ocijedi. ; Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra i narežemo ga na kvadrate veličine 10 x 10 centimetra. ; Potom rubove kvadrata tijesta premažemo umućenim jajetom, tijesta nadjenemo žlicom ocijeđenog špinata, dodamo malo prženih pinjola, prstohvat sušenog bosiljka, 3-4 kockice mozzarelle, rubove tijesta preklopimo i spojimo tako da dobijemo oblik trokuta, premjestimo ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i premažemo umućenim jajem. ; Tako pripremljene trokute od tijesta stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta. ; Nadjeveni trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće, mozzarellu narežemo na kockice, jaje umutimo, češnjak narežemo na listiće, luk nasjeckamo, a špinat operemo, očistimo i grubo narežemo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša.
- Nakon 2 minute dodamo narezan špinat, posolimo ga i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta, povremeno miješajući.
- Zatim špinat premjestimo u cjedilo i ostavimo da se ohladi, a višak tekućine ocijedi.
- Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra i narežemo ga na kvadrate veličine 10 x 10 centimetra.
- Potom rubove kvadrata tijesta premažemo umućenim jajetom, tijesta nadjenemo žlicom ocijeđenog špinata, dodamo malo prženih pinjola, prstohvat sušenog bosiljka, 3-4 kockice mozzarelle, rubove tijesta preklopimo i spojimo tako da dobijemo oblik trokuta, premjestimo ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i premažemo umućenim jajem.
- Tako pripremljene trokute od tijesta stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta.
- Nadjeveni trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 107
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|