- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečena cikorija sa šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečenu cikoriju sa šunkom.
Iako ju zovemo cikorija, ispravan naziv ove biljke jest belgijska ili francuska endivija. No ako ju pripremite na ovaj način sa šunkom i bešamel umakom, ime vam zaista neće biti najvažnije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cikorija, 4 glavice (belgijska endivija)
- kuhana šunka, 4 kriške
- povrtni temeljac, 150 ml
- maslac, 30 g
- umak bešamel, 200 ml
- čili papričica, 1 žličica mljevena
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Glavicama salate odrežemo donji potamnjeli dio i skinemo nekoliko vanjskih listova.
- Zatim glavice salate stavimo u vrelu i posoljenu vodu i kuhamo ih po prilici 4 minute,a potom ih ocijedimo i stavimo u zdjelu s ledenom vodom da ne potamne i da se ohlade.
- Ohlađenu salatu osušimo na kuhinjskom papiru.
- Kriške šunke rasporedimo po radnoj površini, premažemo ih bešamel umakom, na svaku stavimo po jednu glavicu salate, savijemo u svitak i premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Potom ulijemo juhu, preko svitaka rasporedimo komadiće maslaca, prelijemo ih preostalim umakom bešamelom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta.
- Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo s malo mljevene čili papričice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |