- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamični ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; – Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -</div>
Mlada mrkva na slatko - kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način.
Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
Mlada mrkva na slatko - kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. - mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi.
- Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta.
- Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje.
- Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|