Salata od pečene cikle i feta sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečene cikle i feta sira. – cikla (mlade), luk, majčina dušica, cimet (u prahu), čili papričica (mljevene), pekmez od šljiva, zelena salata, balzamična krema, limun, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ciklu ogulimo i narežemo na šestine, sir fetu na kockice, sok od limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo narezanu ciklu, dodamo sjeckani luk, mljevenu čili papričicu, cimet u prahu i majčinu dušicu, a u zdjelicu s pekmezom od šljiva ulijemo sok od limuna i 50 ml vode te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u zdjelu s ciklom, posolimo, sastojke promiješamo, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 75 minuta. ; Pečenu ciklu izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi, a za to vrijeme zelenu salatu očistimo, operemo i listove narežemo na kvadrate. ; U zdjelu za posluživanje stavimo narezanu salatu i pečenu ciklu, prelijemo ih balzamičkom kremom i s malo maslinovog ulja, promiješamo, posipamo kockicama feta sira i poslužimo.
; – Cikla je korisna u liječenju slabokrvnosti, osobito u djece i mlađih osoba, a pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči. Prava je šteta što je cikla toliko zapostavljena u kuhanju, a može se pripremati na razne načine, poput ovoga. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata od pečene cikle i feta sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečene cikle i feta sira. – cikla (mlade), luk, majčina dušica, cimet (u prahu), čili papričica (mljevene), pekmez od šljiva, zelena salata, balzamička krema, limun, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ciklu ogulimo i narežemo na šestine, sir fetu na kockice, sok od limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo narezanu ciklu, dodamo sjeckani luk, mljevenu čili papričicu, cimet u prahu i majčinu dušicu, a u zdjelicu s pekmezom od šljiva ulijemo sok od limuna i 50 ml vode te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u zdjelu s ciklom, posolimo, sastojke promiješamo, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 75 minuta. ; Pečenu ciklu izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi, a za to vrijeme zelenu salatu očistimo, operemo i listove narežemo na kvadrate. ; U zdjelu za posluživanje stavimo narezanu salatu i pečenu ciklu, prelijemo ih balzamičkom kremom i s malo maslinovog ulja, promiješamo, posipamo kockicama feta sira i poslužimo.
; -</div>
Salata od pečene cikle i feta sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečene cikle i feta sira.
Cikla je korisna u liječenju slabokrvnosti, osobito u djece i mlađih osoba, a pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči. Prava je šteta što je cikla toliko zapostavljena u kuhanju, a može se pripremati na razne načine, poput ovoga. U slast!
Salata od pečene cikle i feta sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečene cikle i feta sira. - cikla (mlade), luk, majčina dušica, cimet (u prahu), čili papričica (mljevene), pekmez od šljiva, zelena salata, balzamička krema, limun, sir feta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ciklu ogulimo i narežemo na šestine, sir fetu na kockice, sok od limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu stavimo narezanu ciklu, dodamo sjeckani luk, mljevenu čili papričicu, cimet u prahu i majčinu dušicu, a u zdjelicu s pekmezom od šljiva ulijemo sok od limuna i 50 ml vode te dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u zdjelu s ciklom, posolimo, sastojke promiješamo, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 75 minuta. ; Pečenu ciklu izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi, a za to vrijeme zelenu salatu očistimo, operemo i listove narežemo na kvadrate. ; U zdjelu za posluživanje stavimo narezanu salatu i pečenu ciklu, prelijemo ih balzamičkom kremom i s malo maslinovog ulja, promiješamo, posipamo kockicama feta sira i poslužimo.
; -
Ciklu ogulimo i narežemo na šestine, sir fetu na kockice, sok od limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo.
U zdjelu stavimo narezanu ciklu, dodamo sjeckani luk, mljevenu čili papričicu, cimet u prahu i majčinu dušicu, a u zdjelicu s pekmezom od šljiva ulijemo sok od limuna i 50 ml vode te dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu ulijemo u zdjelu s ciklom, posolimo, sastojke promiješamo, premjestimo ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 75 minuta.
Pečenu ciklu izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohladi, a za to vrijeme zelenu salatu očistimo, operemo i listove narežemo na kvadrate.
U zdjelu za posluživanje stavimo narezanu salatu i pečenu ciklu, prelijemo ih balzamičkom kremom i s malo maslinovog ulja, promiješamo, posipamo kockicama feta sira i poslužimo.