- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. – rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; – Engleska riječ „tomato“ dolazi od španjolske riječi „tomate“, koja je izvedenica riječi „tomatl“ iz astečkog jezika. Ne znamo koja je engleska, španjolska ili astečka riječ za ovaj slasni kolač, ali to nije ni bitno, već je bitno pogledati upute, pripremiti ga i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. – rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -</div>
Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama.
Engleska riječ „tomato“ dolazi od španjolske riječi „tomate“, koja je izvedenica riječi „tomatl“ iz astečkog jezika. Ne znamo koja je engleska, španjolska ili astečka riječ za ovaj slasni kolač, ali to nije ni bitno, već je bitno pogledati upute, pripremiti ga i uživati u njemu.
Slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od prhkog tijesta s rajčicama. - rajčica (svježih), prhko tijesto (svježeg), češnjak, origano (sušeni), sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite. ; Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira. ; Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta. ; Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta. ; Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice operemo, očistimo, narežemo na kriške debljine jednog centimetra i potom ih prepolovimo, češnjak narežemo na listiće, mozzarellu na tanke kriške, a svježe prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, stavimo u kalup za pite.
- Zatim tijesto pritisnemo uz stijenke kalupa, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu rajčicu i pirjamo ju dok ne ispari veći dio tekućine, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, dodamo sušeni origano i ostavimo da se aromatizira.
- Nakon 10-ak minuta kriške rajčice okrenemo, začinimo ih solju i paprom, dodamo listiće češnjaka i pirjamo još 5-6 minuta.
- Potom rajčicu rasporedimo po pečenom tijestu, preko nje stavimo kriške mozzarelle i jelo vratimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, na 10-ak minuta.
- Gotov kolač pokapamo aromatiziranim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|