- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna. – pileća prsa, špinat (svježeg), češnjak, sir feta, bijelo vino (suhog), limun, bešamel umak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir fetu narežemo na sitne kockice, sok od limuna iscijedimo, a špinat očistimo, operemo i ocijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo špinat, protisnemo češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 4-5 minuta špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi. Zatim dodamo narezanu fetu i dobro izmiješamo sastojke. ; Nožem oštrog vrha po dužini ubodemo filete pilećih prsa, pazeći da sa strane ne probijemo meso. ; Potom piletinu napunimo mješavinom špinata i sira, meso posolimo i stavimo peći na blago nauljenu vruću gril tavu. Nakon 4-5 minuta piletinu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, sok od limuna i 2-3 žlice ulja, naribamo malo limunove korice, dodamo umak bechamel i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom. ; Nakon 5-6 minuta umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo umak, preko njega stavimo pečenu nadjevenu piletinu i poslužimo.
; – Špinat sadrži oksalnu kiselinu, čiji kristalići mogu začepiti bubrežne kanale pa se ne preporučuje bubrežnim bolesnicima. Ali osim toga špinat obiluje vitaminima i mineralima i poželjno ga je konzumirati što više. Jedan od prijedloga kako ga pripremiti je u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna. – pileća prsa, špinat (svježeg), češnjak, sir feta, bijelo vino (suhog), limun, bešamel umak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir fetu narežemo na sitne kockice, sok od limuna iscijedimo, a špinat očistimo, operemo i ocijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo špinat, protisnemo češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 4-5 minuta špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi. Zatim dodamo narezanu fetu i dobro izmiješamo sastojke. ; Nožem oštrog vrha po dužini ubodemo filete pilećih prsa, pazeći da sa strane ne probijemo meso. ; Potom piletinu napunimo mješavinom špinata i sira, meso posolimo i stavimo peći na blago nauljenu vruću gril tavu. Nakon 4-5 minuta piletinu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, sok od limuna i 2-3 žlice ulja, naribamo malo limunove korice, dodamo umak bechamel i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom. ; Nakon 5-6 minuta umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo umak, preko njega stavimo pečenu nadjevenu piletinu i poslužimo.
; -</div>
Pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna.
Špinat sadrži oksalnu kiselinu, čiji kristalići mogu začepiti bubrežne kanale pa se ne preporučuje bubrežnim bolesnicima. Ali osim toga špinat obiluje vitaminima i mineralima i poželjno ga je konzumirati što više. Jedan od prijedloga kako ga pripremiti je u priloženom videu.
Pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća prsa punjena špinatom na umaku od limuna. - pileća prsa, špinat (svježeg), češnjak, sir feta, bijelo vino (suhog), limun, bešamel umak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Sir fetu narežemo na sitne kockice, sok od limuna iscijedimo, a špinat očistimo, operemo i ocijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo špinat, protisnemo češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 4-5 minuta špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi. Zatim dodamo narezanu fetu i dobro izmiješamo sastojke. ; Nožem oštrog vrha po dužini ubodemo filete pilećih prsa, pazeći da sa strane ne probijemo meso. ; Potom piletinu napunimo mješavinom špinata i sira, meso posolimo i stavimo peći na blago nauljenu vruću gril tavu. Nakon 4-5 minuta piletinu okrenemo i pečemo ju još toliko. ; Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, sok od limuna i 2-3 žlice ulja, naribamo malo limunove korice, dodamo umak bechamel i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom. ; Nakon 5-6 minuta umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo umak, preko njega stavimo pečenu nadjevenu piletinu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sir fetu narežemo na sitne kockice, sok od limuna iscijedimo, a špinat očistimo, operemo i ocijedimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo špinat, protisnemo češnjak, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok ne omekša.
- Nakon 4-5 minuta špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi. Zatim dodamo narezanu fetu i dobro izmiješamo sastojke.
- Nožem oštrog vrha po dužini ubodemo filete pilećih prsa, pazeći da sa strane ne probijemo meso.
- Potom piletinu napunimo mješavinom špinata i sira, meso posolimo i stavimo peći na blago nauljenu vruću gril tavu. Nakon 4-5 minuta piletinu okrenemo i pečemo ju još toliko.
- Za to vrijeme u drugu ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, sok od limuna i 2-3 žlice ulja, naribamo malo limunove korice, dodamo umak bechamel i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom.
- Nakon 5-6 minuta umak začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo umak, preko njega stavimo pečenu nadjevenu piletinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|