- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od krumpira i špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i špinata. – krumpir (mladog), češnjak, špinat, povrtni temeljac, parmezan, panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta. ; Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik. ; Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
; – Riječ panceta dolazi od talijanske imenice "pancia" što znači trbuh, a označava trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvata soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, stoga malo pržene slanine dodane ovoj ukusnoj i zdravoj juhi od krumpira i špinata zaista ne škodi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od krumpira i špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i špinata. – krumpir (mladog), češnjak, špinat, povrtni temeljac, parmezan, panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta. ; Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik. ; Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
; -</div>
Juha od krumpira i špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i špinata.
Riječ panceta dolazi od talijanske imenice "pancia" što znači trbuh, a označava trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvata soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, stoga malo pržene slanine dodane ovoj ukusnoj i zdravoj juhi od krumpira i špinata zaista ne škodi.
Juha od krumpira i špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i špinata. - krumpir (mladog), češnjak, špinat, povrtni temeljac, parmezan, panceta, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke. ; Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta. ; Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik. ; Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom. ; Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući.
- Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke.
- Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta.
- Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade.
- Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik.
- Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom.
- Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|