- Ivana Vukmanić
 - 120 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Zapečeni zagorski štrukli s orasima    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima.    
        Evo jedne prave poslastice! Slasne slatke štrukle odličan su desert. Zbog oraha, meda i grožđica pripisujemo im i afrodizijačka svojstva. Pripazite da ispečete dovoljno štrukli, jer djeca će ih razgrabiti dok kažete keks! Odnosno štrukla. Svejedno.
Zapečeni zagorski štrukli s orasima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima. - orasi, kravlji sir, grožðice, brašno, jaje, mlijeko, šećer, vanilin šećer, cimet, med, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, maslac, ulje, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi. ; U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. ; Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši. ; Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm. ; Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura. ; Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - orasi, 300 g
 - kravlji sir, 300 g
 - grožđice, 50 g
 - brašno, 350 g
 - jaja, 2
 - mlijeko, 150 ml
 - šećer, 4 žlice
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - cimet, 1 žličica
 - med, 1 žlica
 - kiselo vrhnje, 1 dl
 - vrhnje za kuhanje, 3 dl
 - maslac, 100 g
 - ulje, 2 žlice
 - sol, 1 prstohvat
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
 - Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
 - U tavi, na vatri, pomiješamo mlijeko, šećer, grožđice, med i orahe, kratko pirjamo i stavljamo na stranu da se ohladi.
 - U posebnoj posudi izmiješamo sir, jaje, kiselo vrhnje, šećera i vanilin šećer. Tako pripremljenu smjesu dodamo u ohlađenu smjesu od oraha.
 - Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima.
 - Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši.
 - Tijesto nadijevamo hrpicama pripremljenog nadjeva u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm.
 - Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura.
 - Slažemo ih u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu i prelijemo vrhnjem za kuhanje.
 - Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 45 minuta.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:120minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





