- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina s dimljenom šunkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s dimljenom šunkom. – pureća prsa, šunka (dimljene), sjemenke komorača, majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, francuski kruh, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Šunku narežemo na široke tanke trakice, puretinu na komade veličine zalogaja, a sjemenke komorača izdrobimo u mužaru. ; U zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, natrgamo listiće majčine dušice, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da se ulje aromatizira. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu puretinu, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta dodamo trakice šunke, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo grančice majčine dušice, ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme prepečemo kriške kruha. ; Puretinu sa šunkom rasporedimo na tanjure, prepečene kriške kruha premežemo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; – Puretina potječe iz SAD-a i Meksika, a u Europu ju je donio Kolumbo. Mi smo za ovaj recept upotrijebili svježu puretinu uz dodatak fine dimljene šunke. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Puretina s dimljenom šunkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s dimljenom šunkom. – pureća prsa, šunka (dimljene), sjemenke komorača, majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, francuski kruh, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Šunku narežemo na široke tanke trakice, puretinu na komade veličine zalogaja, a sjemenke komorača izdrobimo u mužaru. ; U zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, natrgamo listiće majčine dušice, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da se ulje aromatizira. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu puretinu, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta dodamo trakice šunke, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo grančice majčine dušice, ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme prepečemo kriške kruha. ; Puretinu sa šunkom rasporedimo na tanjure, prepečene kriške kruha premežemo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -</div>
Puretina s dimljenom šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s dimljenom šunkom.
Puretina potječe iz SAD-a i Meksika, a u Europu ju je donio Kolumbo. Mi smo za ovaj recept upotrijebili svježu puretinu uz dodatak fine dimljene šunke. Dobar tek!
Puretina s dimljenom šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s dimljenom šunkom. - pureća prsa, šunka (dimljene), sjemenke komorača, majčina dušica, bijelo vino (suhog), češnjak, francuski kruh, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Šunku narežemo na široke tanke trakice, puretinu na komade veličine zalogaja, a sjemenke komorača izdrobimo u mužaru. ; U zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, natrgamo listiće majčine dušice, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da se ulje aromatizira. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu puretinu, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta dodamo trakice šunke, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo grančice majčine dušice, ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari. ; Za to vrijeme prepečemo kriške kruha. ; Puretinu sa šunkom rasporedimo na tanjure, prepečene kriške kruha premežemo aromatiziranim uljem i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Šunku narežemo na široke tanke trakice, puretinu na komade veličine zalogaja, a sjemenke komorača izdrobimo u mužaru.
- U zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, natrgamo listiće majčine dušice, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da se ulje aromatizira.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu puretinu, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta dodamo trakice šunke, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
- Zatim dodamo grančice majčine dušice, ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari.
- Za to vrijeme prepečemo kriške kruha.
- Puretinu sa šunkom rasporedimo na tanjure, prepečene kriške kruha premežemo aromatiziranim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|