- Almo Čatlak
- 35 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Povrtno-riblji ražnjići s pestom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne-riblje ražnjiće s pestom. – bijela riba (filetirane), peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino (suhog), pinjoli, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), mini rajčica, svježa žuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenu papriku i ribu narežemo na kocke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku i pečemo ju 5 minuta sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u mužar stavimo pinjole i malo ih izmrvimo. ; Zatim u mužar protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo pesto. ; Pečenu papriku izvadimo i pričekamo da se malo ohladi. ; Potom na drvene ražnjiće nabodemo kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu, kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu i završimo s kockicom ribe. ; Tako pripremljene ražnjiće stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo ih i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, posipamo sušenim origanom i majčinom dušicom i pirjamo 2-3 minute, dok vino napola ne ispari. ; Ražnjiće rasporedimo na tanjure, pokapamo ih pestom i poslužimo.
; – Španjolci su papriku donijeli iz Južne Amerike u Europu u 15. stoljeću i danas se najviše uzgaja u Mađarskoj, a možemo ju jesti sirovu, mljevenu, sušenu, kuhanu, pečenu ili na ražnjićima kao u ovom jednostavnom i ukusnom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Povrtno-riblji ražnjići s pestom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne-riblje ražnjiće s pestom. – bijela riba (filetirane), peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino (suhog), pinjoli, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), mini rajčica, svježa žuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenu papriku i ribu narežemo na kocke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku i pečemo ju 5 minuta sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u mužar stavimo pinjole i malo ih izmrvimo. ; Zatim u mužar protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo pesto. ; Pečenu papriku izvadimo i pričekamo da se malo ohladi. ; Potom na drvene ražnjiće nabodemo kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu, kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu i završimo s kockicom ribe. ; Tako pripremljene ražnjiće stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo ih i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, posipamo sušenim origanom i majčinom dušicom i pirjamo 2-3 minute, dok vino napola ne ispari. ; Ražnjiće rasporedimo na tanjure, pokapamo ih pestom i poslužimo.
; -</div>
Povrtno-riblji ražnjići s pestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne-riblje ražnjiće s pestom.
Španjolci su papriku donijeli iz Južne Amerike u Europu u 15. stoljeću i danas se najviše uzgaja u Mađarskoj, a možemo ju jesti sirovu, mljevenu, sušenu, kuhanu, pečenu ili na ražnjićima kao u ovom jednostavnom i ukusnom receptu.
Povrtno-riblji ražnjići s pestom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne-riblje ražnjiće s pestom. - bijela riba (filetirane), peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino (suhog), pinjoli, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), mini rajčica, svježa žuta paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenu papriku i ribu narežemo na kocke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku i pečemo ju 5 minuta sa svih strana, na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u mužar stavimo pinjole i malo ih izmrvimo. ; Zatim u mužar protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo pesto. ; Pečenu papriku izvadimo i pričekamo da se malo ohladi. ; Potom na drvene ražnjiće nabodemo kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu, kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu i završimo s kockicom ribe. ; Tako pripremljene ražnjiće stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo ih i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, posipamo sušenim origanom i majčinom dušicom i pirjamo 2-3 minute, dok vino napola ne ispari. ; Ražnjiće rasporedimo na tanjure, pokapamo ih pestom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Očišćenu papriku i ribu narežemo na kocke.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku i pečemo ju 5 minuta sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u mužar stavimo pinjole i malo ih izmrvimo.
- Zatim u mužar protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo pesto.
- Pečenu papriku izvadimo i pričekamo da se malo ohladi.
- Potom na drvene ražnjiće nabodemo kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu, kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu i završimo s kockicom ribe.
- Tako pripremljene ražnjiće stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo ih i pržimo sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, posipamo sušenim origanom i majčinom dušicom i pirjamo 2-3 minute, dok vino napola ne ispari.
- Ražnjiće rasporedimo na tanjure, pokapamo ih pestom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|