- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene filete bijele ribe s rajčicom i mozzarellom. – bijela riba, limun, mini rajčica, bosiljak (svježi), sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju. ; Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Legenda kaže da je mozzarella nastala kada su rimski legionari bivolje mlijeko prenosili u kožnim vrećama, pa je tijekom puta, zbog topline fermentiralo i postalo mladi nesoljeni sir. Danas je mozzarella sastavni dio mediteranske kuhinje i može se peći ili jesti sirova. Ako vas zanima kako se je uklopila u priču s ribom i rajčicom, pogledajte kratki filmić.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene filete bijele ribe s rajčicom i mozzarellom. – bijela riba, limun, mini rajčica, bosiljak (svježi), sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju. ; Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene filete bijele ribe s rajčicom i mozzarellom.
Legenda kaže da je mozzarella nastala kada su rimski legionari bivolje mlijeko prenosili u kožnim vrećama, pa je tijekom puta, zbog topline fermentiralo i postalo mladi nesoljeni sir. Danas je mozzarella sastavni dio mediteranske kuhinje i može se peći ili jesti sirova. Ako vas zanima kako se je uklopila u priču s ribom i rajčicom, pogledajte kratki filmić.
Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene filete bijele ribe s rajčicom i mozzarellom. - bijela riba, limun, mini rajčica, bosiljak (svježi), sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju. ; Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške. ; Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo.
- Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju.
- Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške.
- Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 84
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|