- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
        Mahune s rajčicom i bosiljkom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s rajčicom i bosiljkom.    
        Izvan sezone svježih mahuna možete poslužiti i konzervirane mahune, koje ne gube mnogo na kvaliteti i okusu, a rajčica i svježi bosiljak će prekrasno zaokružiti ovo jelo.
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - zelene mahune, 1 kg
- rajčica, 500 g
- maslac, 2 žlice
- češnjak, 1 režanj
- bosiljak, 8 listova svježi
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- crno vino, 125 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Mahunama odrežemo krajeve i operemo ih, a oprane rajčice narežemo na kriške, izvadimo im srednji mekani dio i uklonimo kožu.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo meso rajčica, začinimo ih solju i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 4-5 minuta ulijemo crno vino, pojačamo vatru i kad zavri kuhamo 10-12 minuta.
- Kuhane mahune ocijedimo i premjestimo u zdjelu za posluživanje, a u tavu s rajčicama dodamo listove bosiljka, sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo i rasporedimo preko mahuna.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





