- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata s mahunama i prženim kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s mahunama i prženim kruhom.
U našim krajevima sezona mladih mahuna traje od lipnja do rujna i trebamo ih jesti što više i na razne načine, a jedan od njih je i salata. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- zelene mahune, 500 g
- kruh, 5 kriški
- pancete, 200 g
- češnjak, 1 režanj
- limun, 2
- origano, 1 žlica sušeni
- peršin, 1 žlica sjeckani
- luk, 1 glavica
- kapare, 2 žlice slanih
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mahune operemo, očistimo i narežemo, kruh narežemo na veće kockice, pancetu na prutiće, luk nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 20 minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i narezanu pancetu, malo posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše, sastojke izvadimo na stranu.
- U istu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
- Kuhane mahune ocijedimo, a u zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju, paprom i sušenim origanom te pjenjačom izradimo dresing.
- Zatim dodamo mahune, prženu pancetu i luk, kapare, sjeckani peršin i nježno izmiješamo sastojke.
- Na tanjure rasporedimo pržene kockice kruha, preko njih stavimo salatu od mahuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |