- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike nadjevene na rustikalan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. – svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Paprike mogu imati slatki, poluljuti i ljuti okus, a možemo ih nadjevati sa zaista svim i svačim. Pogledajte u našem receptu s čime smo ih ovaj put nadjenuli.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Paprike nadjevene na rustikalan način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. – svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Paprike nadjevene na rustikalan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način.
Paprike mogu imati slatki, poluljuti i ljuti okus, a možemo ih nadjevati sa zaista svim i svačim. Pogledajte u našem receptu s čime smo ih ovaj put nadjenuli.
Paprike nadjevene na rustikalan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike nadjevene na rustikalan način. - svježa žuta paprika, kruh ((ciabatta)), češnjak, bijeli vinski ocat, sir mozzarella, rajčica, masline (otkoštenih), pinjoli, bosiljak (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo. ; Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Paprike operemo, prepolovimo i očistimo od koštica i peteljki, oprane rajčice narežemo na kriške, odstranimo im sredinu i kožu, te meso narežemo na kockice, mozzarellu i kruh isto narežemo na kockice, a masline i listove bosiljka nasjeckamo.
- U zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja i ocat, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo narezanu rajčicu, mozzarellu, kruh, masline, bosiljak i pinjole te sastojke nježno izmiješamo.
- Polovice paprika premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih dobivenom mješavinom, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|