- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Gratinirane paprike s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane paprike s tjesteninom.
Energetska vrijednost 100 g svježe crvene paprike iznosi 20 kcal i izuzetno je bogata vitaminima i mineralima, a u ovom receptu ćemo ju obogatiti s rajčicama, sirom, tjesteninom i još koječim te zapeči u pećnici.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježe crvene paprike, 2
- svježa zelena paprika, 2
- tjestenina, 500 g (ditali rigati)
- luk, 1 glavica
- rajčica, 10 šljivarki
- bosiljak, 10 listića svježeg
- kapare, 2 žlice slanih
- sir ementaler, 300 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i peteljki te rasporedimo u vatrostalnu posudu, listiće bosiljka nasjeckamo, sir naribamo, luk nasjeckamo, a rajčice narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu rajčicu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta kuhano i ocijeđeno tijesto premjestimo u tavu s rajčicom i lukom, dodamo kapare, sjeckani bosiljak, promiješamo i maknemo s vatre.
- Dobivenom mješavinom nadjenemo prepolovljene paprike, posipamo ih naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Gotove paprike začinimo paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |