- Almo Čatlak
- 240 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Focaccia od krumpira s rukolom i salamom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti focacciu od krumpira s rukolom i salamom. – krumpir (kuhanog u ljusci), brašno, sol, svježi kvasac, šećer, sol (krupne), salama, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mrvljeni kvasac, šećer i 80 ml mlake vode pomiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da se napravi pjenica. Za to vrijeme ogulimo kuhani krumpir i protisnemo ga u zdjelu, prosijemo brašno i posolimo. ; U sastojke dodamo pjenicu, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. Nakon 1-2 minute miksanja ulijemo žlicu maslinovog ulja i miksamo još 10-15 minuta. ; Dobiveno tijesto odvojimo od stijenke zdjele, oblikujemo ga u kuglu, premjestimo ga u, uljem namašćenu, čistu zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2 sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, premjesimo ga dlanovima da istisnemo zrak i od njega načinimo kuglu. ; Lim za pečenje i radnu površinu posipamo oštrim brašnom, kuglu tijesta razvaljamo u okrugli oblik, premjestimo ga na lim za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 45 minuta na toplom mjestu. ; Zatim u tijestu, vrhom kažiprsta utisnemo rupe udaljene 2-3 centimetra, kako bi dobili izvorni izgled jela, potom tijesto premažemo maslinovim uljem, posipamo krupnom soli i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. ; Pečenu focacciu izvadimo iz pećnice, pokapamo ju maslinovim uljem, po njoj rasporedimo rukolu i salamu te poslužimo.
; – Biljka krumpir potječe s južnoameričkih Anda, gdje su je Quechua Indijanci nazivali papa, a ako pripremite ovo jelo, svi će ga rado papati.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Focaccia od krumpira s rukolom i salamom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti focacciu od krumpira s rukolom i salamom. – krumpir (kuhanog u ljusci), brašno, sol, svježi kvasac, šećer, sol (krupne), salama, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mrvljeni kvasac, šećer i 80 ml mlake vode pomiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da se napravi pjenica. Za to vrijeme ogulimo kuhani krumpir i protisnemo ga u zdjelu, prosijemo brašno i posolimo. ; U sastojke dodamo pjenicu, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. Nakon 1-2 minute miksanja ulijemo žlicu maslinovog ulja i miksamo još 10-15 minuta. ; Dobiveno tijesto odvojimo od stijenke zdjele, oblikujemo ga u kuglu, premjestimo ga u, uljem namašćenu, čistu zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2 sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, premjesimo ga dlanovima da istisnemo zrak i od njega načinimo kuglu. ; Lim za pečenje i radnu površinu posipamo oštrim brašnom, kuglu tijesta razvaljamo u okrugli oblik, premjestimo ga na lim za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 45 minuta na toplom mjestu. ; Zatim u tijestu, vrhom kažiprsta utisnemo rupe udaljene 2-3 centimetra, kako bi dobili izvorni izgled jela, potom tijesto premažemo maslinovim uljem, posipamo krupnom soli i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. ; Pečenu focacciu izvadimo iz pećnice, pokapamo ju maslinovim uljem, po njoj rasporedimo rukolu i salamu te poslužimo.
; -</div>
Focaccia od krumpira s rukolom i salamom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti focacciu od krumpira s rukolom i salamom.
Biljka krumpir potječe s južnoameričkih Anda, gdje su je Quechua Indijanci nazivali papa, a ako pripremite ovo jelo, svi će ga rado papati.
Focaccia od krumpira s rukolom i salamom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti focacciu od krumpira s rukolom i salamom. - krumpir (kuhanog u ljusci), brašno, sol, svježi kvasac, šećer, sol (krupne), salama, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mrvljeni kvasac, šećer i 80 ml mlake vode pomiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da se napravi pjenica. Za to vrijeme ogulimo kuhani krumpir i protisnemo ga u zdjelu, prosijemo brašno i posolimo. ; U sastojke dodamo pjenicu, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. Nakon 1-2 minute miksanja ulijemo žlicu maslinovog ulja i miksamo još 10-15 minuta. ; Dobiveno tijesto odvojimo od stijenke zdjele, oblikujemo ga u kuglu, premjestimo ga u, uljem namašćenu, čistu zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2 sata. ; Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, premjesimo ga dlanovima da istisnemo zrak i od njega načinimo kuglu. ; Lim za pečenje i radnu površinu posipamo oštrim brašnom, kuglu tijesta razvaljamo u okrugli oblik, premjestimo ga na lim za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 45 minuta na toplom mjestu. ; Zatim u tijestu, vrhom kažiprsta utisnemo rupe udaljene 2-3 centimetra, kako bi dobili izvorni izgled jela, potom tijesto premažemo maslinovim uljem, posipamo krupnom soli i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. ; Pečenu focacciu izvadimo iz pećnice, pokapamo ju maslinovim uljem, po njoj rasporedimo rukolu i salamu te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mrvljeni kvasac, šećer i 80 ml mlake vode pomiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da se napravi pjenica. Za to vrijeme ogulimo kuhani krumpir i protisnemo ga u zdjelu, prosijemo brašno i posolimo.
- U sastojke dodamo pjenicu, i ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto. Nakon 1-2 minute miksanja ulijemo žlicu maslinovog ulja i miksamo još 10-15 minuta.
- Dobiveno tijesto odvojimo od stijenke zdjele, oblikujemo ga u kuglu, premjestimo ga u, uljem namašćenu, čistu zdjelu, pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se diže 2 sata.
- Dignuto tijesto premjestimo na radnu površinu, premjesimo ga dlanovima da istisnemo zrak i od njega načinimo kuglu.
- Lim za pečenje i radnu površinu posipamo oštrim brašnom, kuglu tijesta razvaljamo u okrugli oblik, premjestimo ga na lim za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 45 minuta na toplom mjestu.
- Zatim u tijestu, vrhom kažiprsta utisnemo rupe udaljene 2-3 centimetra, kako bi dobili izvorni izgled jela, potom tijesto premažemo maslinovim uljem, posipamo krupnom soli i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta.
- Pečenu focacciu izvadimo iz pećnice, pokapamo ju maslinovim uljem, po njoj rasporedimo rukolu i salamu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:240minuta |
|