- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Sojini pohanci
Saznajte kako pripremiti sojine pohance u našem video receptu.
Vuk sit i koza cijela - tako bi se trebalo zvati ovo hrskavo i ukusno jelo. Pohanci su kao pravi, a bez mesa - od soje. Uz to što su prava poslastica dat će nam dva puta više bjelančevina nego što nam ga daje meso, uključujući i sve esencijalne aminokiseline, minerale, vitamine i vlakna.
Sojini pohanci - Saznajte kako pripremiti sojine pohance u našem video receptu. - soja (medaljona), povrtna juha iz kocke, luk u prahu, češnjak u prahu, integralno brašno, senf, prašak za pecivo, ulje (biljnog), sol i papar, Sojine medaljone prije upotrebe prokuhamo sa jednom kockom povrtne juhe i malo soli u vreloj vodi oko 15-20 minuta pa ih ocijedimo. ; U dubokoj zdjeli pomiješamo pola brašna, prašak za pecivo, sol, papar, te luk i češnjak u prahu. ; U zasebnoj zdjeli razrijedimo senf sa 1/2 šalice vode, dodamo drugu polovicu integralnog brašna u razrijeđeni senf i promiješamo. ; Komade sojinih medaljona uronimo u tijesto sa senfom, a zatim u suhu mješavinu brašna. ; Komade pržimo sa obje strane uronjene u vruće ulje na srednje jakoj vatri dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- soja, 1/2 kg medaljona
- povrtna juha iz kocke, 1
- luk u prahu, 1/2 žličice
- češnjak u prahu, 1 žličica
- integralno brašno, 2 šalice
- senf, 2 žlice
- prašak za pecivo, 2 žličice
- ulje, 4 žlice biljnog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sojine medaljone prije upotrebe prokuhamo sa jednom kockom povrtne juhe i malo soli u vreloj vodi oko 15-20 minuta pa ih ocijedimo.
- U dubokoj zdjeli pomiješamo pola brašna, prašak za pecivo, sol, papar, te luk i češnjak u prahu.
- U zasebnoj zdjeli razrijedimo senf sa 1/2 šalice vode, dodamo drugu polovicu integralnog brašna u razrijeđeni senf i promiješamo.
- Komade sojinih medaljona uronimo u tijesto sa senfom, a zatim u suhu mješavinu brašna.
- Komade pržimo sa obje strane uronjene u vruće ulje na srednje jakoj vatri dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |