Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti finu juhu s povrćem, tjesteninom i mortadelom. – mortadela, blitva, povrtni temeljac, češnjak, luk, peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), tjestenina (za juhu), vrhnje za kuhanje, grašak (iz konzerve), maslac (narezanog na kockice), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mortadelu narežemo na trakice, blitvu operemo, očistimo i grubo narežemo, a listiće bosiljka i luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo narezanu blitvu, trakice mortadele, sjeckani luk i bosiljak, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu za juhu i kuhamo ju 4-5 minuta da bude „al dente“. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir parmezan, sjeckani peršin i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u juhu dodamo grašak iz konzerve, mješavinu vrhnja za kuhanje i parmezana, kockice maslaca, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 3-4 minute. ; Juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; – Radi očuvanja nutritivno vrijednih sastojaka, dovoljno je da se blitva kuha 5-7 minuta, a koliko se kuhaju preostali sastojci za ovu finu juhicu, saznajte sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti finu juhu s povrćem, tjesteninom i mortadelom. – mortadela, blitva, povrtni temeljac, češnjak, luk, peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), tjestenina (za juhu), vrhnje za kuhanje, grašak (iz konzerve), maslac (narezanog na kockice), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mortadelu narežemo na trakice, blitvu operemo, očistimo i grubo narežemo, a listiće bosiljka i luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo narezanu blitvu, trakice mortadele, sjeckani luk i bosiljak, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu za juhu i kuhamo ju 4-5 minuta da bude „al dente“. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir parmezan, sjeckani peršin i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u juhu dodamo grašak iz konzerve, mješavinu vrhnja za kuhanje i parmezana, kockice maslaca, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 3-4 minute. ; Juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -</div>
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti finu juhu s povrćem, tjesteninom i mortadelom.
Radi očuvanja nutritivno vrijednih sastojaka, dovoljno je da se blitva kuha 5-7 minuta, a koliko se kuhaju preostali sastojci za ovu finu juhicu, saznajte sami.
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti finu juhu s povrćem, tjesteninom i mortadelom. - mortadela, blitva, povrtni temeljac, češnjak, luk, peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), tjestenina (za juhu), vrhnje za kuhanje, grašak (iz konzerve), maslac (narezanog na kockice), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mortadelu narežemo na trakice, blitvu operemo, očistimo i grubo narežemo, a listiće bosiljka i luk nasjeckamo. ; U lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo narezanu blitvu, trakice mortadele, sjeckani luk i bosiljak, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu za juhu i kuhamo ju 4-5 minuta da bude „al dente“. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir parmezan, sjeckani peršin i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom u juhu dodamo grašak iz konzerve, mješavinu vrhnja za kuhanje i parmezana, kockice maslaca, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 3-4 minute. ; Juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -
Mortadelu narežemo na trakice, blitvu operemo, očistimo i grubo narežemo, a listiće bosiljka i luk nasjeckamo.
U lonac ulijemo povrtnu juhu, dodamo narezanu blitvu, trakice mortadele, sjeckani luk i bosiljak, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Zatim dodamo tjesteninu za juhu i kuhamo ju 4-5 minuta da bude „al dente“.
Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir parmezan, sjeckani peršin i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Potom u juhu dodamo grašak iz konzerve, mješavinu vrhnja za kuhanje i parmezana, kockice maslaca, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 3-4 minute.