- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe sa zelenim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe sa zelenim rezancima.
Jeste li znali da zelenu boju ovoj tjestenini daje kopriva? A jeste li znali da izvrstan okus ovom jelu daje ovaj jednostavan umak s dodatkom svježeg kopra? Ako sve ovo niste znali onda pogledajte video, trk u trgovinu i brzo u kuhinju na pripremu ovog jela!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (svježi zeleni rezanci)
- bijela riba, 350 g (fileta)
- kopar, 4 grančice svježeg
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 100 ml suhog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File bijele ribe narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak protisnemo, a kopar grubo nasjeckamo.
- U tavu ulijemo bijelo vino i 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo protisnut češnjak i pričekamo da zavri.
- Zatim dodamo komade ribe, začinimo ih solju i bijelim paprom te pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 5 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo nasjeckan kopar i kuhamo dalje.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježu tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ju umakom s komadima ribe te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |