Zapečeno povrće i gljive na palenti – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeno povrće i gljive na palenti. – kukuruzna krupica ((instant palenta)), šampinjoni (smeđih), bukovače, vrganji (sušenih), mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), muškatni oraščić (naribani), jaje, poriluk, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo. ; Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu. ; Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu. ; Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Bukovača je gljiva koja jača imunitet. Vjekovima su je koristili Kinezi, a krajem prošlog stoljeća počela se koristiti i u Europi. Eto, sad smo malo pametniji, a želimo li biti i sitiji, pripremimo ovo fino jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zapečeno povrće i gljive na palenti – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeno povrće i gljive na palenti. – kukuruzna krupica ((instant palenta)), šampinjoni (smeđih), bukovače, vrganji (sušenih), mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), muškatni oraščić (naribani), jaje, poriluk, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo. ; Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu. ; Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu. ; Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Zapečeno povrće i gljive na palenti
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeno povrće i gljive na palenti.
Bukovača je gljiva koja jača imunitet. Vjekovima su je koristili Kinezi, a krajem prošlog stoljeća počela se koristiti i u Europi. Eto, sad smo malo pametniji, a želimo li biti i sitiji, pripremimo ovo fino jelo.
Zapečeno povrće i gljive na palenti - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeno povrće i gljive na palenti. - kukuruzna krupica ((instant palenta)), šampinjoni (smeđih), bukovače, vrganji (sušenih), mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), muškatni oraščić (naribani), jaje, poriluk, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo. ; Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri. ; Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu. ; Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu. ; Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo.
Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri.
Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu.
Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu.
Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.