- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 40 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Srednje kalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Sadrži jaja i mlijeko
  
							
			
			
				
		
		Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. – prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.;  – Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. – prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama.    
         
     
                
        
            
        Ukoliko svježe šampinjone kupite na tržnici, čuvajte ih u hladnjaku u papirnatoj vrećici, zamotanoj u vlažnu krpu, a najbolje da ih iskoristite odmah i to na način prikazan u ovom videu.
Pita od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od prhkog tijesta s tikvicama i gljivama. - prhko tijesto, maslac, šampinjoni (smeđih), tikvice, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), jaje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. ; Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Tikvice narežemo na kolutove, šampinjone na ploške, luk grubo narežemo, a jaje umutimo. 
 - Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite, izbodemo ga vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta. 
 - Za to vrijeme u dvije ugrijane tave rasporedimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se maslac rastopi. 
 - Zatim u jednu tavu dodamo tikvice i luk, a u drugu šampinjone te sve zajedno posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. 
 - Nakon 10 minuta obje tave maknemo s vatre, na tikvice i luk protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, promiješamo i rasporedimo ih po pečenom tijestu. 
 - Potom ih prelijemo umućenim jajem, posipamo listićima bosiljka, prekrijemo prženim šampinjonima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. 
 - Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 57 
        Rating: 4.63 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:40minuta         | 
                                
            
         |