- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Gulaš s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš s gljivama. – junetina, šampinjoni, bukovače, slani inćuni, peršin (sjeckani), brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bukovače narežemo na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, a meso na četvrtaste trakice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bukovače i šampinjone, i pržimo ih na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju će ispustiti. ; Nakon 3-4 minute gljive izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo miješajući, 15-ak minuta. ; Zatim dodamo cijele filete slanih inćuna, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom meso posipamo brašnom, promiješamo, ulijemo juhu, lonac poklopimo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 90 minuta kuhanja dodamo pržene gljive, sjeckani peršin, popaprimo, promiješamo i pričekamo da se gljive ugriju. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Gljive se zbog svoje spužvaste strukture ne peru u vodi, već se brišu vlažnom krpom ili kuhinjskim papirom te četkaju. No najbitnije je dodati ih u gulaš i uživati u ovom „konkretnom“ jelu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gulaš s gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš s gljivama. – junetina, šampinjoni, bukovače, slani inćuni, peršin (sjeckani), brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bukovače narežemo na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, a meso na četvrtaste trakice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bukovače i šampinjone, i pržimo ih na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju će ispustiti. ; Nakon 3-4 minute gljive izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo miješajući, 15-ak minuta. ; Zatim dodamo cijele filete slanih inćuna, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom meso posipamo brašnom, promiješamo, ulijemo juhu, lonac poklopimo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 90 minuta kuhanja dodamo pržene gljive, sjeckani peršin, popaprimo, promiješamo i pričekamo da se gljive ugriju. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gulaš s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš s gljivama.
Gljive se zbog svoje spužvaste strukture ne peru u vodi, već se brišu vlažnom krpom ili kuhinjskim papirom te četkaju. No najbitnije je dodati ih u gulaš i uživati u ovom „konkretnom“ jelu.
Gulaš s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gulaš s gljivama. - junetina, šampinjoni, bukovače, slani inćuni, peršin (sjeckani), brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bukovače narežemo na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, a meso na četvrtaste trakice. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bukovače i šampinjone, i pržimo ih na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju će ispustiti. ; Nakon 3-4 minute gljive izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo miješajući, 15-ak minuta. ; Zatim dodamo cijele filete slanih inćuna, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari. ; Potom meso posipamo brašnom, promiješamo, ulijemo juhu, lonac poklopimo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 90 minuta kuhanja dodamo pržene gljive, sjeckani peršin, popaprimo, promiješamo i pričekamo da se gljive ugriju. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Bukovače narežemo na komade veličine zalogaja, šampinjone na četvrtine, a meso na četvrtaste trakice.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bukovače i šampinjone, i pržimo ih na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju će ispustiti.
- Nakon 3-4 minute gljive izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo miješajući, 15-ak minuta.
- Zatim dodamo cijele filete slanih inćuna, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
- Potom meso posipamo brašnom, promiješamo, ulijemo juhu, lonac poklopimo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 90 minuta kuhanja dodamo pržene gljive, sjeckani peršin, popaprimo, promiješamo i pričekamo da se gljive ugriju.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:150minuta |
|