- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske sa šljivama i vrganjima. – svinjski kare ((8 odrezaka)), suhe šljive, vrganji, luk, maslac, kadulja (svježe), crno vino (polusuhog), glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso odkoštimo, očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na odreske, vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca, listiće kadulje, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo odreske mesa i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Zatim dodamo suhe šljive, posolimo, ulijemo crno vino i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom u zdjelici pomiješamo brašno i cca. 100 ml vode i dobivenu mješavinu ulijemo u tavu, začinimo paprom, promiješamo i kuhamo dalje. ; Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo vrganje, začinimo ih solju i paprom te kratko pržimo. ; Nakon dvije minute obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo vrganje, preko njih odreske s umakom i šljivama te poslužimo.
; – Suhe šljive predstavljaju bogat izvor antioksidansa. Pune su vitamina A, željeza i kalija. Sada kod ste to saznali nabavite preostale sastojke i pripremite ovo jelo iznimnog okusa. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske sa šljivama i vrganjima. – svinjski kare ((8 odrezaka)), suhe šljive, vrganji, luk, maslac, kadulja (svježe), crno vino (polusuhog), glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso odkoštimo, očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na odreske, vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca, listiće kadulje, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo odreske mesa i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Zatim dodamo suhe šljive, posolimo, ulijemo crno vino i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom u zdjelici pomiješamo brašno i cca. 100 ml vode i dobivenu mješavinu ulijemo u tavu, začinimo paprom, promiješamo i kuhamo dalje. ; Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo vrganje, začinimo ih solju i paprom te kratko pržimo. ; Nakon dvije minute obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo vrganje, preko njih odreske s umakom i šljivama te poslužimo.
; -</div>
Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske sa šljivama i vrganjima.
Suhe šljive predstavljaju bogat izvor antioksidansa. Pune su vitamina A, željeza i kalija. Sada kod ste to saznali nabavite preostale sastojke i pripremite ovo jelo iznimnog okusa. Dobar tek!
Svinjski odresci sa šljivama i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske sa šljivama i vrganjima. - svinjski kare ((8 odrezaka)), suhe šljive, vrganji, luk, maslac, kadulja (svježe), crno vino (polusuhog), glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Meso odkoštimo, očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na odreske, vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca, listiće kadulje, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo odreske mesa i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Zatim dodamo suhe šljive, posolimo, ulijemo crno vino i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom u zdjelici pomiješamo brašno i cca. 100 ml vode i dobivenu mješavinu ulijemo u tavu, začinimo paprom, promiješamo i kuhamo dalje. ; Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo vrganje, začinimo ih solju i paprom te kratko pržimo. ; Nakon dvije minute obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo vrganje, preko njih odreske s umakom i šljivama te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Meso odkoštimo, očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na odreske, vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca, listiće kadulje, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute dodamo odreske mesa i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
- Zatim dodamo suhe šljive, posolimo, ulijemo crno vino i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Potom u zdjelici pomiješamo brašno i cca. 100 ml vode i dobivenu mješavinu ulijemo u tavu, začinimo paprom, promiješamo i kuhamo dalje.
- Za to vrijeme u zasebnu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo vrganje, začinimo ih solju i paprom te kratko pržimo.
- Nakon dvije minute obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo vrganje, preko njih odreske s umakom i šljivama te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|