Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom. – teleća jetrica, krumpir (žutog), maslac, luk, balzamični ocat, šećer, jabuke, glatko brašno, panceta, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir ogulimo i narežemo ga na kocke, jetru na odreske, pancetu na tanke ploške, a luk na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice krumpira i kuhamo ih 15-ak minuta, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, prelijemo ga balzamičkim octom, posipamo šećerom i pržimo na slaboj vatri povremeno miješajući, da se karamelizira. ; Za to vrijeme odreske jetre posolimo, uvaljamo u brašno i stavimo na stranu, a jabuke ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim kuhane kockice krumpira ocijedimo i stavimo u tavu s karameliziranim lukom, dodamo kockice jabuke, posolimo, ulijemo polovicu juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo odreske jetrica, dodamo ploške pancete i jetrica pečemo sa svake strane 2-3 minute. ; Potom ulijemo preostalu juhu, dodamo maslac i kuhamo dok umak ne zgusne. ; Nakon još pet minuta obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo pirjane jabuke, krumpir i karamelizirani luk, dodamo pečena jetrica i pancetu te poslužimo.
; – Jeste li znali da jedenje jabuka sprječava nastanak karijesa bolje nego pranje zubi (jedenjem jabuke uništavamo 90%, a pranjem 60% bakterija u ustima). A jeste li znali da se jabuka izvrsno slaže s jetricama i pancetom. Ukoliko jeste – bravo, a ukoliko niste – pogledajte ovaj video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom. – teleća jetrica, krumpir (žutog), maslac, luk, balzamički ocat, šećer, jabuke, glatko brašno, panceta, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir ogulimo i narežemo ga na kocke, jetru na odreske, pancetu na tanke ploške, a luk na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice krumpira i kuhamo ih 15-ak minuta, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, prelijemo ga balzamičkim octom, posipamo šećerom i pržimo na slaboj vatri povremeno miješajući, da se karamelizira. ; Za to vrijeme odreske jetre posolimo, uvaljamo u brašno i stavimo na stranu, a jabuke ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim kuhane kockice krumpira ocijedimo i stavimo u tavu s karameliziranim lukom, dodamo kockice jabuke, posolimo, ulijemo polovicu juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo odreske jetrica, dodamo ploške pancete i jetrica pečemo sa svake strane 2-3 minute. ; Potom ulijemo preostalu juhu, dodamo maslac i kuhamo dok umak ne zgusne. ; Nakon još pet minuta obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo pirjane jabuke, krumpir i karamelizirani luk, dodamo pečena jetrica i pancetu te poslužimo.
; -</div>
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom.
Jeste li znali da jedenje jabuka sprječava nastanak karijesa bolje nego pranje zubi (jedenjem jabuke uništavamo 90%, a pranjem 60% bakterija u ustima). A jeste li znali da se jabuka izvrsno slaže s jetricama i pancetom. Ukoliko jeste – bravo, a ukoliko niste – pogledajte ovaj video.
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom. - teleća jetrica, krumpir (žutog), maslac, luk, balzamički ocat, šećer, jabuke, glatko brašno, panceta, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Krumpir ogulimo i narežemo ga na kocke, jetru na odreske, pancetu na tanke ploške, a luk na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice krumpira i kuhamo ih 15-ak minuta, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, prelijemo ga balzamičkim octom, posipamo šećerom i pržimo na slaboj vatri povremeno miješajući, da se karamelizira. ; Za to vrijeme odreske jetre posolimo, uvaljamo u brašno i stavimo na stranu, a jabuke ogulimo i narežemo na kockice. ; Zatim kuhane kockice krumpira ocijedimo i stavimo u tavu s karameliziranim lukom, dodamo kockice jabuke, posolimo, ulijemo polovicu juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo odreske jetrica, dodamo ploške pancete i jetrica pečemo sa svake strane 2-3 minute. ; Potom ulijemo preostalu juhu, dodamo maslac i kuhamo dok umak ne zgusne. ; Nakon još pet minuta obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo pirjane jabuke, krumpir i karamelizirani luk, dodamo pečena jetrica i pancetu te poslužimo.
; -
Krumpir ogulimo i narežemo ga na kocke, jetru na odreske, pancetu na tanke ploške, a luk na trakice.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice krumpira i kuhamo ih 15-ak minuta, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, prelijemo ga balzamičkim octom, posipamo šećerom i pržimo na slaboj vatri povremeno miješajući, da se karamelizira.
Za to vrijeme odreske jetre posolimo, uvaljamo u brašno i stavimo na stranu, a jabuke ogulimo i narežemo na kockice.
Zatim kuhane kockice krumpira ocijedimo i stavimo u tavu s karameliziranim lukom, dodamo kockice jabuke, posolimo, ulijemo polovicu juhe, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo odreske jetrica, dodamo ploške pancete i jetrica pečemo sa svake strane 2-3 minute.
Potom ulijemo preostalu juhu, dodamo maslac i kuhamo dok umak ne zgusne.
Nakon još pet minuta obje tave maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo pirjane jabuke, krumpir i karamelizirani luk, dodamo pečena jetrica i pancetu te poslužimo.