- Almo Čatlak
- 80 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od smokava i meda – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od smokava i meda. – pileći rasjek, smokve (sušenih), maslac, luk, češnjak, đumbir (naribanog), kurkuma (u prahu), med (od bagrema), cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Đumbir ogulimo i naribamo, polovicu suhih smokava prepolovimo, a češnjak i luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, češnjak i komade piletine, posolimo te pržimo na srednje jakoj vatri povremeno okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso posipamo kurkumom, dodamo naribani đumbir i suhe smokve, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Zatim sastojke posipamo cimetom u prahu, prelijemo medom i ostavimo da sve zajedno kuha još 2-3 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Sušene smokve su bez vitamina, sadrže preko 50 % grožđanog šećera, a u 100 grama ima preko 50 mg. magnezija, koji organizam štiti od stresa. Međutim ako nabavite sve sastojke i pridržavate se uputa za pripremu ovog jela, te na kraju i uživate u njemu, za vas stresa neće biti. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina u umaku od smokava i meda – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od smokava i meda. – pileći rasjek, smokve (sušenih), maslac, luk, češnjak, đumbir (naribanog), kurkuma (u prahu), med (od bagrema), cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Đumbir ogulimo i naribamo, polovicu suhih smokava prepolovimo, a češnjak i luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, češnjak i komade piletine, posolimo te pržimo na srednje jakoj vatri povremeno okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso posipamo kurkumom, dodamo naribani đumbir i suhe smokve, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Zatim sastojke posipamo cimetom u prahu, prelijemo medom i ostavimo da sve zajedno kuha još 2-3 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Piletina u umaku od smokava i meda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od smokava i meda.
Sušene smokve su bez vitamina, sadrže preko 50 % grožđanog šećera, a u 100 grama ima preko 50 mg. magnezija, koji organizam štiti od stresa. Međutim ako nabavite sve sastojke i pridržavate se uputa za pripremu ovog jela, te na kraju i uživate u njemu, za vas stresa neće biti. U slast!
Piletina u umaku od smokava i meda - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od smokava i meda. - pileći rasjek, smokve (sušenih), maslac, luk, češnjak, đumbir (naribanog), kurkuma (u prahu), med (od bagrema), cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Đumbir ogulimo i naribamo, polovicu suhih smokava prepolovimo, a češnjak i luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, češnjak i komade piletine, posolimo te pržimo na srednje jakoj vatri povremeno okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso posipamo kurkumom, dodamo naribani đumbir i suhe smokve, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta. ; Zatim sastojke posipamo cimetom u prahu, prelijemo medom i ostavimo da sve zajedno kuha još 2-3 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Đumbir ogulimo i naribamo, polovicu suhih smokava prepolovimo, a češnjak i luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, češnjak i komade piletine, posolimo te pržimo na srednje jakoj vatri povremeno okrećući meso.
- Nakon 15-ak minuta prženja meso posipamo kurkumom, dodamo naribani đumbir i suhe smokve, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 50-ak minuta.
- Zatim sastojke posipamo cimetom u prahu, prelijemo medom i ostavimo da sve zajedno kuha još 2-3 minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|