Maneštra od povrća i bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru od povrća i bundeve. – bundeva, luk, poriluk, češnjak, mrkva, krumpir, cvjetača, rajčica, panceta, grašak (iz konzerve), bijeli grah (iz konzerve), peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, bučino ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, bosiljak nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, odstranimo kožu i mekani srednji dio, a meso narežemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, poriluk na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo poriluk, luk, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2 minute dodamo ploške pancete i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kockice bundeve i krumpira, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme cvjetaču natrgamo na cvjetiće. ; Potom dodamo natrganu cvjetaču, meso rajčica, ulijemo još malo vode, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 15-ak minuta kuhanja dodamo grašak i grah iz konzerve, sjeckani peršin i bosiljak, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Gotovu maneštru rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom, pokapamo bućinim uljem i poslužimo.
; – Začini koje bundeva najviše „voli“ kad se priprema na slatki način su muškatni oraščić, đumbir, cimet, majčina dušica i peršin, no kad se sprema maneštra s bundevom i još nekim finim povrćem, začini su malo drugačiji. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Maneštra od povrća i bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru od povrća i bundeve. – bundeva, luk, poriluk, češnjak, mrkva, krumpir, cvjetača, rajčica, panceta, grašak (iz konzerve), bijeli grah (iz konzerve), peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, bučino ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, bosiljak nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, odstranimo kožu i mekani srednji dio, a meso narežemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, poriluk na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo poriluk, luk, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2 minute dodamo ploške pancete i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kockice bundeve i krumpira, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme cvjetaču natrgamo na cvjetiće. ; Potom dodamo natrganu cvjetaču, meso rajčica, ulijemo još malo vode, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 15-ak minuta kuhanja dodamo grašak i grah iz konzerve, sjeckani peršin i bosiljak, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Gotovu maneštru rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom, pokapamo bućinim uljem i poslužimo.
; -</div>
Maneštra od povrća i bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru od povrća i bundeve.
Začini koje bundeva najviše „voli“ kad se priprema na slatki način su muškatni oraščić, đumbir, cimet, majčina dušica i peršin, no kad se sprema maneštra s bundevom i još nekim finim povrćem, začini su malo drugačiji. Dobar tek!
Maneštra od povrća i bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru od povrća i bundeve. - bundeva, luk, poriluk, češnjak, mrkva, krumpir, cvjetača, rajčica, panceta, grašak (iz konzerve), bijeli grah (iz konzerve), peršin (sjeckani), bosiljak (svježeg), parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, bučino ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, bosiljak nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, odstranimo kožu i mekani srednji dio, a meso narežemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, poriluk na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo poriluk, luk, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2 minute dodamo ploške pancete i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kockice bundeve i krumpira, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme cvjetaču natrgamo na cvjetiće. ; Potom dodamo natrganu cvjetaču, meso rajčica, ulijemo još malo vode, promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 15-ak minuta kuhanja dodamo grašak i grah iz konzerve, sjeckani peršin i bosiljak, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Gotovu maneštru rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom, pokapamo bućinim uljem i poslužimo.
; -
Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, bosiljak nasjeckamo, rajčicu narežemo na kriške, odstranimo kožu i mekani srednji dio, a meso narežemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, poriluk na trakice, a luk i češnjak nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo poriluk, luk, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
Nakon 2 minute dodamo ploške pancete i pržimo još 2-3 minute.
Zatim dodamo kockice bundeve i krumpira, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Za to vrijeme cvjetaču natrgamo na cvjetiće.
Potom dodamo natrganu cvjetaču, meso rajčica, ulijemo još malo vode, promiješamo i kuhamo dalje.
Nakon još 15-ak minuta kuhanja dodamo grašak i grah iz konzerve, sjeckani peršin i bosiljak, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
Gotovu maneštru rasporedimo u tanjure, posipamo naribanim parmezanom, pokapamo bućinim uljem i poslužimo.