Juha od krumpira i šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i šampinjona. – krumpir, šampinjoni (smeđih i bijelih), luk, slanina, majčina dušica (sušene), kim, glatko brašno, mesni temeljac, vinski ocat, šećer, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćene šampinjone narežemo na šestine, krumpir ogulimo i narežamo na kriške, pečenu slaninu na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane gljive, promiješamo i pirjamo 6-7 minuta. ; Zatim sastojke posipamo brašnom, začinimo solju, sušenom majčinom dušicom i kimom, promiješamo, dodamo narezani krumpir, ulijemo juhu, još jednom sastojke promiješamo, napola poklopimo i kad zavri, juhu kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Krumpir je odličan izvor energije i ugljikohidrata (škroba), a u kombinaciji s gljivama dobit ćemo jednu ukusnu i krepku juhicu, koju možemo poslužiti i kao glavni obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od krumpira i šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i šampinjona. – krumpir, šampinjoni (smeđih i bijelih), luk, slanina, majčina dušica (sušene), kim, glatko brašno, mesni temeljac, vinski ocat, šećer, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćene šampinjone narežemo na šestine, krumpir ogulimo i narežamo na kriške, pečenu slaninu na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane gljive, promiješamo i pirjamo 6-7 minuta. ; Zatim sastojke posipamo brašnom, začinimo solju, sušenom majčinom dušicom i kimom, promiješamo, dodamo narezani krumpir, ulijemo juhu, još jednom sastojke promiješamo, napola poklopimo i kad zavri, juhu kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Juha od krumpira i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i šampinjona.
Krumpir je odličan izvor energije i ugljikohidrata (škroba), a u kombinaciji s gljivama dobit ćemo jednu ukusnu i krepku juhicu, koju možemo poslužiti i kao glavni obrok.
Juha od krumpira i šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i šampinjona. - krumpir, šampinjoni (smeđih i bijelih), luk, slanina, majčina dušica (sušene), kim, glatko brašno, mesni temeljac, vinski ocat, šećer, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćene šampinjone narežemo na šestine, krumpir ogulimo i narežamo na kriške, pečenu slaninu na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane gljive, promiješamo i pirjamo 6-7 minuta. ; Zatim sastojke posipamo brašnom, začinimo solju, sušenom majčinom dušicom i kimom, promiješamo, dodamo narezani krumpir, ulijemo juhu, još jednom sastojke promiješamo, napola poklopimo i kad zavri, juhu kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Potom ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Očišćene šampinjone narežemo na šestine, krumpir ogulimo i narežamo na kriške, pečenu slaninu na kockice, a luk nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 1-2 minute dodamo narezane gljive, promiješamo i pirjamo 6-7 minuta.
Zatim sastojke posipamo brašnom, začinimo solju, sušenom majčinom dušicom i kimom, promiješamo, dodamo narezani krumpir, ulijemo juhu, još jednom sastojke promiješamo, napola poklopimo i kad zavri, juhu kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
Potom ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.