Juha od krumpira i šampinjona

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juha od krumpira i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od krumpira i šampinjona.

Krumpir je odličan izvor energije i ugljikohidrata (škroba), a u kombinaciji s gljivama dobit ćemo jednu ukusnu i krepku juhicu, koju možemo poslužiti i kao glavni obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćene šampinjone narežemo na šestine, krumpir ogulimo i narežamo na kriške, pečenu slaninu na kockice, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu slaninu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 1-2 minute dodamo narezane gljive, promiješamo i pirjamo 6-7 minuta.
  4. Zatim sastojke posipamo brašnom, začinimo solju, sušenom majčinom dušicom i kimom, promiješamo, dodamo narezani krumpir, ulijemo juhu, još jednom sastojke promiješamo, napola poklopimo i kad zavri, juhu kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  5. Potom ulijemo vinski ocat, dodamo šećer, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
  6. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: