- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Palenta s dagnjama na buzaru – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s dagnjama na buzaru. – kukuruzna krupica, dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, peršin (sjeckani), peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ocijeđene rajčice narežemo na kockice, peperoncino izmrvimo, a luk i češnjak nasjeckamo.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni peperoncino, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom rastopimo maslac, dodamo kukuruznu krupicu i pripremimo palentu po uputama na pakiranju. ; Kada vino napola ispari dodamo narezane rajčice, sjeckani peršin, dagnje, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, prelijemo umakom i školjkama te poslužimo.; – Palenta je proizvod koji se dobiva iz kukuruznog brašna, najčešće je bijele ili žute boje. Ovaj smo put pripremili palentu s dagnjama na buzaru i vjerujemo da će vam se svidjeti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Palenta s dagnjama na buzaru – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s dagnjama na buzaru. – kukuruzna krupica, dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), rajčice pelati, peršin (sjeckani), peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ocijeđene rajčice narežemo na kockice, peperoncino izmrvimo, a luk i češnjak nasjeckamo.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni peperoncino, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom rastopimo maslac, dodamo kukuruznu krupicu i pripremimo palentu po uputama na pakiranju. ; Kada vino napola ispari dodamo narezane rajčice, sjeckani peršin, dagnje, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, prelijemo umakom i školjkama te poslužimo.; -</div>
Palenta s dagnjama na buzaru
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s dagnjama na buzaru.
Palenta je proizvod koji se dobiva iz kukuruznog brašna, najčešće je bijele ili žute boje. Ovaj smo put pripremili palentu s dagnjama na buzaru i vjerujemo da će vam se svidjeti.
Palenta s dagnjama na buzaru - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s dagnjama na buzaru. - kukuruzna krupica, dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), rajčice pelati, peršin (sjeckani), peperoncini, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ocijeđene rajčice narežemo na kockice, peperoncino izmrvimo, a luk i češnjak nasjeckamo.
; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni peperoncino, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom rastopimo maslac, dodamo kukuruznu krupicu i pripremimo palentu po uputama na pakiranju. ; Kada vino napola ispari dodamo narezane rajčice, sjeckani peršin, dagnje, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, prelijemo umakom i školjkama te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Ocijeđene rajčice narežemo na kockice, peperoncino izmrvimo, a luk i češnjak nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
- Zatim dodamo sjeckani češnjak, mrvljeni peperoncino, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Za to vrijeme u loncu s vrelom i posoljenom vodom rastopimo maslac, dodamo kukuruznu krupicu i pripremimo palentu po uputama na pakiranju.
- Kada vino napola ispari dodamo narezane rajčice, sjeckani peršin, dagnje, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, prelijemo umakom i školjkama te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|