- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od bijelog graha i fileta marinirane orade – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od bijelog graha i fileta marinirane orade. – orada (marinirane), bijeli grah (ocijeđenog), mladi luk, limun, peršin (sjeckani), parmezan (u komadu), klice kresa, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete ribe ocijedimo i narežemo na kockice, mladi luk očistimo i narežemo na tanke trakice, klice kresa isperemo pod mlazom hladne vode, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme grah premjestimo u zdjelu za salatu, a u manju zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izradimo dresing. ; Prženi luk premjestimo u zdjelu s grahom, prelijemo dresingom, dodamo narezane filete ribe, sjeckani peršin i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju listićima parmezana i narezanim klicama kresa te poslužimo.
; – Orada se još naziva lovrata, podlanica ili komarča i kao stvorena je za ovu brzu, zdravu, ukusnu i laganu salatu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata od bijelog graha i fileta marinirane orade – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od bijelog graha i fileta marinirane orade. – riba orada (marinirane), bijeli grah (ocijeđenog), mladi luk, limun, peršin (sjeckani), parmezan (u komadu), klice kresa, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete ribe ocijedimo i narežemo na kockice, mladi luk očistimo i narežemo na tanke trakice, klice kresa isperemo pod mlazom hladne vode, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme grah premjestimo u zdjelu za salatu, a u manju zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izradimo dresing. ; Prženi luk premjestimo u zdjelu s grahom, prelijemo dresingom, dodamo narezane filete ribe, sjeckani peršin i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju listićima parmezana i narezanim klicama kresa te poslužimo.
; -</div>
Salata od bijelog graha i fileta marinirane orade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od bijelog graha i fileta marinirane orade.
Orada se još naziva lovrata, podlanica ili komarča i kao stvorena je za ovu brzu, zdravu, ukusnu i laganu salatu. Dobar tek!
Salata od bijelog graha i fileta marinirane orade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od bijelog graha i fileta marinirane orade. - riba orada (marinirane), bijeli grah (ocijeđenog), mladi luk, limun, peršin (sjeckani), parmezan (u komadu), klice kresa, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Filete ribe ocijedimo i narežemo na kockice, mladi luk očistimo i narežemo na tanke trakice, klice kresa isperemo pod mlazom hladne vode, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme grah premjestimo u zdjelu za salatu, a u manju zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izradimo dresing. ; Prženi luk premjestimo u zdjelu s grahom, prelijemo dresingom, dodamo narezane filete ribe, sjeckani peršin i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju listićima parmezana i narezanim klicama kresa te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Filete ribe ocijedimo i narežemo na kockice, mladi luk očistimo i narežemo na tanke trakice, klice kresa isperemo pod mlazom hladne vode, a limunov sok iscijedimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute.
- Za to vrijeme grah premjestimo u zdjelu za salatu, a u manju zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izradimo dresing.
- Prženi luk premjestimo u zdjelu s grahom, prelijemo dresingom, dodamo narezane filete ribe, sjeckani peršin i nježno izmiješamo sastojke.
- Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju listićima parmezana i narezanim klicama kresa te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|