- Almo Čatlak
- 165 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fritule s kandiranim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s kandiranim voćem. – svježi kvasac, namjensko brašno, mlijeko (mlakog), limun, jaje, šećer, kandirano voće (sjeckanog), ulje (za prženje), šećer u prahu, U zdjelu ulijemo 400 ml mlake vode, izmrvimo svježi kvasac, dodamo dvije žličice šećera i jednu žlicu brašna, izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo mjesto da se pjenica diže 20-ak minuta, limunovu koricu naribamo, a jaja umutimo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, ulijemo pjenicu, umućena jaja i mlako mlijeko, dodamo naribanu koricu limuna te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu poklopimo i ostavimo da se tijesto diže na toplom mjestu. ; Nakon 2 sata dodamo kandirano voće i šećer te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i stavljamo ju pržiti u duboku masnoću. ; Kad fritule dobiju zlatno-žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Gotove fritule posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Kvasci su eukariotski mikroorganizmi koji su svrstani u carstvo gljiva i dodajemo ih u tijesto kako bi fermentirali i povećali mu volumen. Ovog puta smu u tijesto dodali i kandirano voće te prigotovili zaista izuzetne fritule.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fritule s kandiranim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s kandiranim voćem. – svježi kvasac, namjensko brašno, mlijeko (mlakog), limun, jaje, šećer, kandirano voće (sjeckanog), ulje (za prženje), šećer u prahu, U zdjelu ulijemo 400 ml mlake vode, izmrvimo svježi kvasac, dodamo dvije žličice šećera i jednu žlicu brašna, izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo mjesto da se pjenica diže 20-ak minuta, limunovu koricu naribamo, a jaja umutimo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, ulijemo pjenicu, umućena jaja i mlako mlijeko, dodamo naribanu koricu limuna te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu poklopimo i ostavimo da se tijesto diže na toplom mjestu. ; Nakon 2 sata dodamo kandirano voće i šećer te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i stavljamo ju pržiti u duboku masnoću. ; Kad fritule dobiju zlatno-žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Gotove fritule posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Fritule s kandiranim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s kandiranim voćem.
Kvasci su eukariotski mikroorganizmi koji su svrstani u carstvo gljiva i dodajemo ih u tijesto kako bi fermentirali i povećali mu volumen. Ovog puta smu u tijesto dodali i kandirano voće te prigotovili zaista izuzetne fritule.
Fritule s kandiranim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s kandiranim voćem. - svježi kvasac, namjensko brašno, mlijeko (mlakog), limun, jaje, šećer, kandirano voće (sjeckanog), ulje (za prženje), šećer u prahu, U zdjelu ulijemo 400 ml mlake vode, izmrvimo svježi kvasac, dodamo dvije žličice šećera i jednu žlicu brašna, izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo mjesto da se pjenica diže 20-ak minuta, limunovu koricu naribamo, a jaja umutimo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, ulijemo pjenicu, umućena jaja i mlako mlijeko, dodamo naribanu koricu limuna te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Potom zdjelu poklopimo i ostavimo da se tijesto diže na toplom mjestu. ; Nakon 2 sata dodamo kandirano voće i šećer te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i stavljamo ju pržiti u duboku masnoću. ; Kad fritule dobiju zlatno-žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Gotove fritule posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo 400 ml mlake vode, izmrvimo svježi kvasac, dodamo dvije žličice šećera i jednu žlicu brašna, izmiješamo pjenjačom i stavimo na toplo mjesto da se pjenica diže 20-ak minuta, limunovu koricu naribamo, a jaja umutimo.
- Zatim u zdjelu prosijemo brašno, ulijemo pjenicu, umućena jaja i mlako mlijeko, dodamo naribanu koricu limuna te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
- Potom zdjelu poklopimo i ostavimo da se tijesto diže na toplom mjestu.
- Nakon 2 sata dodamo kandirano voće i šećer te sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
- Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i stavljamo ju pržiti u duboku masnoću.
- Kad fritule dobiju zlatno-žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Gotove fritule posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:165minuta |
|