Germknedli s umakom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od vanilije. – namjensko brašno, suhi kvasac, šećer, mlijeko, maslac (rastopljenog), jaje, maslac, vanilija, kukuruzni škrob, limun, U posudu miksera stavimo brašno, dodamo suhi kvasac, žličicu šećera i izmiješamo sastojke. Zatim ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo umućeno jaje, rastopljeni maslac, 2/3 naribane limunove korice i izradimo glatko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u namašćenu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na toplo da se diže. Nakon 90-ak minuta tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega istisnemo zrak i izvaljamo ga u oblik kobasice promjera 7-8 cm. ; Zatim tijesto narežemo na 8 jednakih komada i oblikujemo okruglice, prekrijemo ih kuhinjskom krpom te ostavimo da se još dižu. ; Nakon 30-ak minuta u ugrijan lonac stavimo 50 g maslaca, dodamo 25 g šećera i grijemo na laganoj vatri dok se šećer ne počne topiti. Potom ulijemo 250 ml mlijeka, preko njega, u malom razmaku, složimo dignute okruglice od tijesta, poklopimo i kuhamo ih 30-ak minuta na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta u ugrijani lončić ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo 25 g šećera, unutrašnji dio mahune vanilije, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 200 ml mlijeka, dodamo žumanjak, preostalu naribanu koricu limuna, kukuruzni škrob, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; Kuhane okruglice premjestimo na tanjur za posluživanje, lončić s mlijekom i vanilijom maknemo s vatre i u njega polako umiješamo mješavinu mlijeka, žumanjka i kukuruznog škroba te miješamo pjenjačom dok umak ne zgusne. ; Zatim lončić stavimo iznad vatre i miješajući pričekamo da umak još jednom zavri. ; Dobivenim umakom prelijemo okruglice i poslužimo.
; – Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Često se pripremaju s umakom od maka, a mi smo ih danas prepremili s finim umakom od vanilije. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Germknedli s umakom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od vanilije. – namjensko brašno, suhi kvasac, šećer, mlijeko, maslac (rastopljenog), jaje, maslac, vanilija, kukuruzni škrob, limun, U posudu miksera stavimo brašno, dodamo suhi kvasac, žličicu šećera i izmiješamo sastojke. Zatim ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo umućeno jaje, rastopljeni maslac, 2/3 naribane limunove korice i izradimo glatko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u namašćenu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na toplo da se diže. Nakon 90-ak minuta tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega istisnemo zrak i izvaljamo ga u oblik kobasice promjera 7-8 cm. ; Zatim tijesto narežemo na 8 jednakih komada i oblikujemo okruglice, prekrijemo ih kuhinjskom krpom te ostavimo da se još dižu. ; Nakon 30-ak minuta u ugrijan lonac stavimo 50 g maslaca, dodamo 25 g šećera i grijemo na laganoj vatri dok se šećer ne počne topiti. Potom ulijemo 250 ml mlijeka, preko njega, u malom razmaku, složimo dignute okruglice od tijesta, poklopimo i kuhamo ih 30-ak minuta na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta u ugrijani lončić ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo 25 g šećera, unutrašnji dio mahune vanilije, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 200 ml mlijeka, dodamo žumanjak, preostalu naribanu koricu limuna, kukuruzni škrob, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; Kuhane okruglice premjestimo na tanjur za posluživanje, lončić s mlijekom i vanilijom maknemo s vatre i u njega polako umiješamo mješavinu mlijeka, žumanjka i kukuruznog škroba te miješamo pjenjačom dok umak ne zgusne. ; Zatim lončić stavimo iznad vatre i miješajući pričekamo da umak još jednom zavri. ; Dobivenim umakom prelijemo okruglice i poslužimo.
; -</div>
Germknedli s umakom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od vanilije.
Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Često se pripremaju s umakom od maka, a mi smo ih danas prepremili s finim umakom od vanilije. Dobar tek!
Germknedli s umakom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti germknedle s umakom od vanilije. - namjensko brašno, suhi kvasac, šećer, mlijeko, maslac (rastopljenog), jaje, maslac, vanilija, kukuruzni škrob, limun, U posudu miksera stavimo brašno, dodamo suhi kvasac, žličicu šećera i izmiješamo sastojke. Zatim ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo umućeno jaje, rastopljeni maslac, 2/3 naribane limunove korice i izradimo glatko tijesto. ; Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u namašćenu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na toplo da se diže. Nakon 90-ak minuta tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega istisnemo zrak i izvaljamo ga u oblik kobasice promjera 7-8 cm. ; Zatim tijesto narežemo na 8 jednakih komada i oblikujemo okruglice, prekrijemo ih kuhinjskom krpom te ostavimo da se još dižu. ; Nakon 30-ak minuta u ugrijan lonac stavimo 50 g maslaca, dodamo 25 g šećera i grijemo na laganoj vatri dok se šećer ne počne topiti. Potom ulijemo 250 ml mlijeka, preko njega, u malom razmaku, složimo dignute okruglice od tijesta, poklopimo i kuhamo ih 30-ak minuta na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta u ugrijani lončić ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo 25 g šećera, unutrašnji dio mahune vanilije, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 200 ml mlijeka, dodamo žumanjak, preostalu naribanu koricu limuna, kukuruzni škrob, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. ; Kuhane okruglice premjestimo na tanjur za posluživanje, lončić s mlijekom i vanilijom maknemo s vatre i u njega polako umiješamo mješavinu mlijeka, žumanjka i kukuruznog škroba te miješamo pjenjačom dok umak ne zgusne. ; Zatim lončić stavimo iznad vatre i miješajući pričekamo da umak još jednom zavri. ; Dobivenim umakom prelijemo okruglice i poslužimo.
; -
U posudu miksera stavimo brašno, dodamo suhi kvasac, žličicu šećera i izmiješamo sastojke. Zatim ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo umućeno jaje, rastopljeni maslac, 2/3 naribane limunove korice i izradimo glatko tijesto.
Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u namašćenu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na toplo da se diže. Nakon 90-ak minuta tijesto premjestimo na radnu površinu, iz njega istisnemo zrak i izvaljamo ga u oblik kobasice promjera 7-8 cm.
Zatim tijesto narežemo na 8 jednakih komada i oblikujemo okruglice, prekrijemo ih kuhinjskom krpom te ostavimo da se još dižu.
Nakon 30-ak minuta u ugrijan lonac stavimo 50 g maslaca, dodamo 25 g šećera i grijemo na laganoj vatri dok se šećer ne počne topiti. Potom ulijemo 250 ml mlijeka, preko njega, u malom razmaku, složimo dignute okruglice od tijesta, poklopimo i kuhamo ih 30-ak minuta na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta u ugrijani lončić ulijemo 300 ml mlijeka, dodamo 25 g šećera, unutrašnji dio mahune vanilije, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 200 ml mlijeka, dodamo žumanjak, preostalu naribanu koricu limuna, kukuruzni škrob, izmiješamo pjenjačom i stavimo na stranu.
Kuhane okruglice premjestimo na tanjur za posluživanje, lončić s mlijekom i vanilijom maknemo s vatre i u njega polako umiješamo mješavinu mlijeka, žumanjka i kukuruznog škroba te miješamo pjenjačom dok umak ne zgusne.
Zatim lončić stavimo iznad vatre i miješajući pričekamo da umak još jednom zavri.