- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska rolada sa začinima i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa začinima i pancetom.
Svinjska potrbušina je carsko meso, koje se u ovom slučaju nadjene začinima i pancetom te ispeče u pećnici. Mljac!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska potrbušina, 2.5 kg (otkošteni vrh)
- ružmarin, 1 grančica
- kadulja, 10 listova svježe
- češnjak, 2-3 režnja
- pancete, 80 g dalmatinske
- ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na prutiće, a češnjak na listiće.
- Svinjsku potrbušinu položimo na radnu površinu kožom prema dolje, zarežemo ju od sredine prema lijevom i desnom rubu i rastvorimo.
- U ugrijanu tavu stavimo narezanu pancetu i pržimo ju na srednje jakoj vatri.
- Nakon jedne minute prženja, pancetu rasporedimo po rastvorenoj potrbušini, posipamo listićima ružmarina, narezanim češnjakom, listićima kadulje, začinimo solju i paprom te s lijeve i desne strane meso „rolamo“ prema sredini.
- Tako dobivenu roladu učvrstimo kuhinjskom vezicom, premjestimo je u nauljenu vatrostalnu posudu, premažemo uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 1h i 45 min.
- Pečenu roladu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom skinemo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |