Lovačka juha od divljači – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lovačku juhu od divljači. – jelenje meso, oštro brašno, luk (ljubičastog), vinski ocat, crno vino, mesni temeljac, koncentrat rajčice, klinčić, papar (crnog), lovorov list, mažuran (sušenog), majčina dušica (sušene), ružmarin, vrganji, džin, mljevena crvena paprika, ulje, sol, U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute luk posipamo brašnom te pržimo još 1-2 minute, dok brašno ne počne dobijati boju. ; Zatim ulijemo ocat i polovinu crnog vina, i stalno miješajući pričekamo da tekućina zavri. Čim se sastojci počnu zgrušavati ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Potom ulijemo cca. 300 ml vode, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, klinčiće, mažuran, zrna papra, ružmarin, lovorov list, promiješamo i kad zavri kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso jelena, narezano na komade veličine zalogaja, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta, kad ispari tekućina koju meso ispusti, ulijemo gin, usplamtimo (flambiramo) i pričekamo da se vatra ugasi. ; Zatim meso posipamo mljevenom paprikom i promiješamo sastojke. Potom u lonac s mesom procijedimo juhu, promiješamo i kuhamo dalje, po potrebi podlijevajući vodom. ; Nakon 2 h i 30 minuta kuhanja dodamo vrganje, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kad zavri kuhamo još 20-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; – Meso jelena je intenzivne crvene boje, slično govedini, ima karakteristični miris koji se djelomično može ukloniti mariniranjem, a ako ste se zaželjeli najesti neke „konkretne“ juhe, ovo je pravi recept za vas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lovačka juha od divljači – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lovačku juhu od divljači. – meso jelena, oštro brašno, luk (ljubičastog), vinski ocat, crno vino, mesni temeljac, koncentrat rajčice, klinčić, papar (crnog), lovorov list, mažuran (sušenog), majčina dušica (sušene), ružmarin, vrganji, gin, mljevena crvena paprika, ulje, sol, U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute luk posipamo brašnom te pržimo još 1-2 minute, dok brašno ne počne dobijati boju. ; Zatim ulijemo ocat i polovinu crnog vina, i stalno miješajući pričekamo da tekućina zavri. Čim se sastojci počnu zgrušavati ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Potom ulijemo cca. 300 ml vode, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, klinčiće, mažuran, zrna papra, ružmarin, lovorov list, promiješamo i kad zavri kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso jelena, narezano na komade veličine zalogaja, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta, kad ispari tekućina koju meso ispusti, ulijemo gin, usplamtimo (flambiramo) i pričekamo da se vatra ugasi. ; Zatim meso posipamo mljevenom paprikom i promiješamo sastojke. Potom u lonac s mesom procijedimo juhu, promiješamo i kuhamo dalje, po potrebi podlijevajući vodom. ; Nakon 2 h i 30 minuta kuhanja dodamo vrganje, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kad zavri kuhamo još 20-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -</div>
Lovačka juha od divljači
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lovačku juhu od divljači.
Meso jelena je intenzivne crvene boje, slično govedini, ima karakteristični miris koji se djelomično može ukloniti mariniranjem, a ako ste se zaželjeli najesti neke „konkretne“ juhe, ovo je pravi recept za vas.
Lovačka juha od divljači - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lovačku juhu od divljači. - meso jelena, oštro brašno, luk (ljubičastog), vinski ocat, crno vino, mesni temeljac, koncentrat rajčice, klinčić, papar (crnog), lovorov list, mažuran (sušenog), majčina dušica (sušene), ružmarin, vrganji, gin, mljevena crvena paprika, ulje, sol, U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute luk posipamo brašnom te pržimo još 1-2 minute, dok brašno ne počne dobijati boju. ; Zatim ulijemo ocat i polovinu crnog vina, i stalno miješajući pričekamo da tekućina zavri. Čim se sastojci počnu zgrušavati ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Potom ulijemo cca. 300 ml vode, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, klinčiće, mažuran, zrna papra, ružmarin, lovorov list, promiješamo i kad zavri kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso jelena, narezano na komade veličine zalogaja, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta, kad ispari tekućina koju meso ispusti, ulijemo gin, usplamtimo (flambiramo) i pričekamo da se vatra ugasi. ; Zatim meso posipamo mljevenom paprikom i promiješamo sastojke. Potom u lonac s mesom procijedimo juhu, promiješamo i kuhamo dalje, po potrebi podlijevajući vodom. ; Nakon 2 h i 30 minuta kuhanja dodamo vrganje, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kad zavri kuhamo još 20-ak minuta. ; Juha je gotova i možemo ju poslužiti.
; -
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute luk posipamo brašnom te pržimo još 1-2 minute, dok brašno ne počne dobijati boju.
Zatim ulijemo ocat i polovinu crnog vina, i stalno miješajući pričekamo da tekućina zavri. Čim se sastojci počnu zgrušavati ulijemo juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri.
Potom ulijemo cca. 300 ml vode, dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, klinčiće, mažuran, zrna papra, ružmarin, lovorov list, promiješamo i kad zavri kuhamo dalje na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso jelena, narezano na komade veličine zalogaja, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta, kad ispari tekućina koju meso ispusti, ulijemo gin, usplamtimo (flambiramo) i pričekamo da se vatra ugasi.
Zatim meso posipamo mljevenom paprikom i promiješamo sastojke. Potom u lonac s mesom procijedimo juhu, promiješamo i kuhamo dalje, po potrebi podlijevajući vodom.
Nakon 2 h i 30 minuta kuhanja dodamo vrganje, ulijemo preostalo vino, promiješamo i kad zavri kuhamo još 20-ak minuta.