Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; – Za ovaj desert idealne su zelene Granny Smith jabuke jer su kiselkaste i čvrste, a „šlafrok“ od kukuruznog brašna daje posebnu hrskavost ovom poznatom desertu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. – jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; -</div>
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije.
Za ovaj desert idealne su zelene Granny Smith jabuke jer su kiselkaste i čvrste, a „šlafrok“ od kukuruznog brašna daje posebnu hrskavost ovom poznatom desertu.
Jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jabuke u šlafroku s kukuruznim brašnom i sladoledom od vanilije. - jabuke, limun, kukuruzno brašno, jaje, ulje ((suncokretovo)), bijelo vino (suhog), šećer, cimet (u prahu), glatko brašno, sladoled (od vanilije), ulje (za prženje), sol, Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom. ; Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje. ; Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo. ; Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
; -
Jabukama izvadimo srednji dio s košticama, ogulimo ih, narežemo na kolutove debljine 1 cm i premjestimo u zdjelu s vodom i limunovim sokom, bjelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak žlice šećera istučemo čvrsti snijeg, a limunovu koricu naribamo.
U zdjelu s kukuruznim brašnom dodamo prstohvat soli, naribanu koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zasebnu zdjelu stavimo žumanjke, ulijemo suncokretovo ulje i bijelo vino te pjenjačom izmiješamo sastojke.
Zatim mješavinu sa žumanjcima polako ulijemo u mješavinu s brašnom, stalno miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice te miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
Potom u dobivenu mješavinu umiješamo 2 žlice šećera i postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno miješamo. Kada smo dobili pjenastu smjesu zdjelu stavimo na stranu, a kolutove jabuka osušimo kuhinjskim ručnikom.
Zatim kolutove jabuka uvaljamo u glatko brašno, potom ih uronimo u pjenastu smjesu i stavimo ih pržiti do zlatno-smeđe boje, u vruće duboko ulje.
Pržene kolutove jabuka izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Za to vrijeme u zdjelicu sa šećerom dodamo cimet u prahu i promiješamo.
Jabuke u šlafroku uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta, rasporedimo ih na tanjure, u sredinu kolutova stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.