Tod nam pla (riblji kolačići) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tod nam pla (riblji kolačići). – bijela riba (čvrste, u filetima), kukuruzno brašno (ili rižinog brašna), riblji umak ("nam pla"), jaje, korijander (svježeg), curry pasta (crvene), čili papričica (sušena), zelene mahune (svježih), mladi luk, ocat (bijeli), šećer, krastavac, luk (ljubičasti), čili papričica (svježe), kikiriki (prženog), ulje (za prženje), sol, Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo šećer, dodamo narezanu crvenu sušenu čili papričicu, ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi. ; Zatim u posudu sjekača stavimo komade ribljih fileta, ulijemo riblji umak i umućeno jaje, dodamo crvenu curry pastu, narezanu svježu zelenu čili papričicu, kukuruzno brašno, sjeckani korijander, zatvorimo posudu i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo ju, dodamo narezani mladi luk i mahune i izmiješamo sastojke. ; Potom dlanove namočimo s malo vode, od smjese oblikujemo spljoštene okruglice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću. Nakon dvije minute kolačiće okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Pržene kolačiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo narezane krastavce, dodamo sjeckani luk, ulijemo ohlađeni umak od šećera, octa i čili papričica, dobro promiješamo i posipamo mrvljenim kikirikijem.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Tod nam pla su poznati tajlandski riblji kolačići, koji se kod njih prodaju i na ulici poput fast food-a, ali izuzetno fini i zdravi. Pripremite ih i uvjerite se sami!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tod nam pla (riblji kolačići) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tod nam pla (riblji kolačići). – bijela riba (čvrste, u filetima), kukuruzno brašno (ili rižinog brašna), riblji umak ("nam pla"), jaje, korijander (svježeg), curry pasta (crvene), čili papričica (sušena), zelene mahune (svježih), mladi luk, ocat (bijeli), šećer, krastavac, luk (ljubičasti), čili papričica (svježe), kiki riki (prženog), ulje (za prženje), sol, Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo šećer, dodamo narezanu crvenu sušenu čili papričicu, ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi. ; Zatim u posudu sjekača stavimo komade ribljih fileta, ulijemo riblji umak i umućeno jaje, dodamo crvenu curry pastu, narezanu svježu zelenu čili papričicu, kukuruzno brašno, sjeckani korijander, zatvorimo posudu i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo ju, dodamo narezani mladi luk i mahune i izmiješamo sastojke. ; Potom dlanove namočimo s malo vode, od smjese oblikujemo spljoštene okruglice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću. Nakon dvije minute kolačiće okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Pržene kolačiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo narezane krastavce, dodamo sjeckani luk, ulijemo ohlađeni umak od šećera, octa i čili papričica, dobro promiješamo i posipamo mrvljenim kikirikijem.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Tod nam pla (riblji kolačići)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tod nam pla (riblji kolačići).
Tod nam pla su poznati tajlandski riblji kolačići, koji se kod njih prodaju i na ulici poput fast food-a, ali izuzetno fini i zdravi. Pripremite ih i uvjerite se sami!
Tod nam pla (riblji kolačići) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tod nam pla (riblji kolačići). - bijela riba (čvrste, u filetima), kukuruzno brašno (ili rižinog brašna), riblji umak ("nam pla"), jaje, korijander (svježeg), curry pasta (crvene), čili papričica (sušena), zelene mahune (svježih), mladi luk, ocat (bijeli), šećer, krastavac, luk (ljubičasti), čili papričica (svježe), kiki riki (prženog), ulje (za prženje), sol, Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre stavimo šećer, dodamo narezanu crvenu sušenu čili papričicu, ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi. ; Zatim u posudu sjekača stavimo komade ribljih fileta, ulijemo riblji umak i umućeno jaje, dodamo crvenu curry pastu, narezanu svježu zelenu čili papričicu, kukuruzno brašno, sjeckani korijander, zatvorimo posudu i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo ju, dodamo narezani mladi luk i mahune i izmiješamo sastojke. ; Potom dlanove namočimo s malo vode, od smjese oblikujemo spljoštene okruglice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću. Nakon dvije minute kolačiće okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Pržene kolačiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Za to vrijeme u zdjelicu stavimo narezane krastavce, dodamo sjeckani luk, ulijemo ohlađeni umak od šećera, octa i čili papričica, dobro promiješamo i posipamo mrvljenim kikirikijem.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.
U tavu iznad vatre stavimo šećer, dodamo narezanu crvenu sušenu čili papričicu, ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.
Zatim u posudu sjekača stavimo komade ribljih fileta, ulijemo riblji umak i umućeno jaje, dodamo crvenu curry pastu, narezanu svježu zelenu čili papričicu, kukuruzno brašno, sjeckani korijander, zatvorimo posudu i izradimo jednoličnu smjesu.
Dobivenu smjesu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo ju, dodamo narezani mladi luk i mahune i izmiješamo sastojke.
Potom dlanove namočimo s malo vode, od smjese oblikujemo spljoštene okruglice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću. Nakon dvije minute kolačiće okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
Pržene kolačiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Za to vrijeme u zdjelicu stavimo narezane krastavce, dodamo sjeckani luk, ulijemo ohlađeni umak od šećera, octa i čili papričica, dobro promiješamo i posipamo mrvljenim kikirikijem.