Piletina na tajlandski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na tajlandski način. – pileći zabatak (u filetima), sojin umak, češnjak, đumbir, umak od čili papričica (ljutog), sezamovo ulje, smeđi šećer, luk, maslac od kikirikija, vlasac (sjeckani), ulje, Luk narežemo na kolutove, oguljeni đumbir, vlasac i češnjak nasjeckamo, a piletinu narežemo na komade veličine zalogaja. ; U prikladnu posudu stavimo narezanu piletinu, dodamo češnjak, đumbir, ulijemo sojin i ljuti čili umak, poklopimo i stavimo marinirati u hladnjak, po prilici jedan sat. Zatim meso izvadimo iz marinade, a marinadu sačuvamo. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo smeđi šećer, kolutove luka i pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute luk izvadimo, a na masnoću od prženja ulijemo sezamovo ulje, dodamo narezanu piletinu i pržimo ju po prilici tri minute. ; Potom ulijemo marinadu i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri (ukoliko ne želite da umak bude prejak, s obzirom na slanost sojinog umaka, možete uliti polovicu marinade i isto toliko vode). ; Nakon 7-8 minuta dodamo maslac od kikirikija i pričekamo da se potpuno rastopi. ; Zatim u wok vratimo prženi luk, promiješamo i pričekamo da zavri.; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom.
; – Maslac od kikirikija je izvrstan izvor zdravih masnoća koji se preporučuje sportašima i onima s potrebom za energijom, a još u kombinaciji s piletinom mariniranom u sojinom umaku, čini izuzetno fini i zdrav obrok. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina na tajlandski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na tajlandski način. – pileći zabatak (u filetima), sojin umak, češnjak, đumbir, umak od čili papričica (ljutog), sezamovo ulje, smeđi šećer, luk, maslac od kikirikija, vlasac (sjeckani), ulje, Luk narežemo na kolutove, oguljeni đumbir, vlasac i češnjak nasjeckamo, a piletinu narežemo na komade veličine zalogaja. ; U prikladnu posudu stavimo narezanu piletinu, dodamo češnjak, đumbir, ulijemo sojin i ljuti čili umak, poklopimo i stavimo marinirati u hladnjak, po prilici jedan sat. Zatim meso izvadimo iz marinade, a marinadu sačuvamo. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo smeđi šećer, kolutove luka i pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute luk izvadimo, a na masnoću od prženja ulijemo sezamovo ulje, dodamo narezanu piletinu i pržimo ju po prilici tri minute. ; Potom ulijemo marinadu i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri (ukoliko ne želite da umak bude prejak, s obzirom na slanost sojinog umaka, možete uliti polovicu marinade i isto toliko vode). ; Nakon 7-8 minuta dodamo maslac od kikirikija i pričekamo da se potpuno rastopi. ; Zatim u wok vratimo prženi luk, promiješamo i pričekamo da zavri.; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom.
; -</div>
Piletina na tajlandski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na tajlandski način.
Maslac od kikirikija je izvrstan izvor zdravih masnoća koji se preporučuje sportašima i onima s potrebom za energijom, a još u kombinaciji s piletinom mariniranom u sojinom umaku, čini izuzetno fini i zdrav obrok. Dobar tek!
Piletina na tajlandski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na tajlandski način. - pileći zabatak (u filetima), sojin umak, češnjak, đumbir, umak od čili papričica (ljutog), sezamovo ulje, smeđi šećer, luk, maslac od kikirikija, vlasac (sjeckani), ulje, Luk narežemo na kolutove, oguljeni đumbir, vlasac i češnjak nasjeckamo, a piletinu narežemo na komade veličine zalogaja. ; U prikladnu posudu stavimo narezanu piletinu, dodamo češnjak, đumbir, ulijemo sojin i ljuti čili umak, poklopimo i stavimo marinirati u hladnjak, po prilici jedan sat. Zatim meso izvadimo iz marinade, a marinadu sačuvamo. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo smeđi šećer, kolutove luka i pržimo, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute luk izvadimo, a na masnoću od prženja ulijemo sezamovo ulje, dodamo narezanu piletinu i pržimo ju po prilici tri minute. ; Potom ulijemo marinadu i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri (ukoliko ne želite da umak bude prejak, s obzirom na slanost sojinog umaka, možete uliti polovicu marinade i isto toliko vode). ; Nakon 7-8 minuta dodamo maslac od kikirikija i pričekamo da se potpuno rastopi. ; Zatim u wok vratimo prženi luk, promiješamo i pričekamo da zavri.; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom.
; -
Luk narežemo na kolutove, oguljeni đumbir, vlasac i češnjak nasjeckamo, a piletinu narežemo na komade veličine zalogaja.
U prikladnu posudu stavimo narezanu piletinu, dodamo češnjak, đumbir, ulijemo sojin i ljuti čili umak, poklopimo i stavimo marinirati u hladnjak, po prilici jedan sat. Zatim meso izvadimo iz marinade, a marinadu sačuvamo.
U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo smeđi šećer, kolutove luka i pržimo, stalno miješajući.
Nakon 2 minute luk izvadimo, a na masnoću od prženja ulijemo sezamovo ulje, dodamo narezanu piletinu i pržimo ju po prilici tri minute.
Potom ulijemo marinadu i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri (ukoliko ne želite da umak bude prejak, s obzirom na slanost sojinog umaka, možete uliti polovicu marinade i isto toliko vode).
Nakon 7-8 minuta dodamo maslac od kikirikija i pričekamo da se potpuno rastopi.
Zatim u wok vratimo prženi luk, promiješamo i pričekamo da zavri.
Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo s rižom.