- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mliječna peciva s pikantnim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mliječna peciva s pikantnim sirom. – pecivo (domaćih), jaje, sir gouda (naribanog), kurkuma (u prahu), svježi kravlji sir (s vrhnjem ), umak od ljutih papričica, kečap, sol, Peciva prepolovimo po širini, stavimo ih prerezanim dijelom prema dolje na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, gornje polovice peciva premažemo umućenim jajetom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa sirom i vrhnjem dodamo kurkumu, umak od ljutih papričica, kečap, posolimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Na pladanj za posluživanje stavimo donje polovice peciva, prerezanim stranama prema gore, nadjenemo ih pripremljenim nadjevom od sira, po želji dodamo po par listova rukole, poklopimo ih gornjim polovicama peciva i poslužimo.
; – Tijekom povijesti kurkuma se koristila kao začin, boja za tkanine i ljekovito sredstvo, a kako djeluje kao začin saznat ćete ukoliko njome začinite sastojke na način opisan u ovom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mliječna peciva s pikantnim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mliječna peciva s pikantnim sirom. – pecivo (domaćih), jaje, sir gouda (naribanog), kurkuma (u prahu), svježi kravlji sir (s vrhnjem ), umak od ljutih papričica, kečap, sol, Peciva prepolovimo po širini, stavimo ih prerezanim dijelom prema dolje na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, gornje polovice peciva premažemo umućenim jajetom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa sirom i vrhnjem dodamo kurkumu, umak od ljutih papričica, kečap, posolimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Na pladanj za posluživanje stavimo donje polovice peciva, prerezanim stranama prema gore, nadjenemo ih pripremljenim nadjevom od sira, po želji dodamo po par listova rukole, poklopimo ih gornjim polovicama peciva i poslužimo.
; -</div>
Mliječna peciva s pikantnim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mliječna peciva s pikantnim sirom.
Tijekom povijesti kurkuma se koristila kao začin, boja za tkanine i ljekovito sredstvo, a kako djeluje kao začin saznat ćete ukoliko njome začinite sastojke na način opisan u ovom receptu.
Mliječna peciva s pikantnim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mliječna peciva s pikantnim sirom. - pecivo (domaćih), jaje, sir gouda (naribanog), kurkuma (u prahu), svježi kravlji sir (s vrhnjem ), umak od ljutih papričica, kečap, sol, Peciva prepolovimo po širini, stavimo ih prerezanim dijelom prema dolje na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, gornje polovice peciva premažemo umućenim jajetom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu sa sirom i vrhnjem dodamo kurkumu, umak od ljutih papričica, kečap, posolimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Na pladanj za posluživanje stavimo donje polovice peciva, prerezanim stranama prema gore, nadjenemo ih pripremljenim nadjevom od sira, po želji dodamo po par listova rukole, poklopimo ih gornjim polovicama peciva i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Peciva prepolovimo po širini, stavimo ih prerezanim dijelom prema dolje na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, gornje polovice peciva premažemo umućenim jajetom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu sa sirom i vrhnjem dodamo kurkumu, umak od ljutih papričica, kečap, posolimo i sastojke dobro izmiješamo.
- Na pladanj za posluživanje stavimo donje polovice peciva, prerezanim stranama prema gore, nadjenemo ih pripremljenim nadjevom od sira, po želji dodamo po par listova rukole, poklopimo ih gornjim polovicama peciva i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:15minuta |
|