- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Savijača od mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od mljevenog mesa. – kore za savijače, luk, češnjak, celerova stabljika, svježa crvena paprika, koncentrat rajčice, mini rajčica, mljevena junetina, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, papriku narežemo na kockice, mini rajčice na četvrtine, a jaja umutimo. ; U duboku tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i celerovu stabljiku, kockice paprike, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i usitnjavajući vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 6-7 minuta, a prije nego ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo koncentrat rajčice, narezane mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-15 minuta. ; Potom mljeveno meso maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi, a za to vrijeme listove za savijače rasprostremo na radnu površinu, a gornji list premažemo mješavinom vode i malo ulja. ; Rashlađeni nadjev od mljevenog mesa rasporedimo po premazanom listu tijesta i od tri kore savijemo savijaču te postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Dobivene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulje te umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Pečenu savijaču izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom ju narežemo i poslužimo.
; – Savijača ili štrudla je tanko tijesto sa slatkim ili slanim nadjevom, ispečeno u pećnici. U ovom slučaju odlučili smo se za ukusnu „slanu“ savijaču od mljevenog mesa s povrćem. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Savijača od mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od mljevenog mesa. – kore za savijače, luk, češnjak, celerova stabljika, svježa crvena paprika, koncentrat rajčice, mini rajčica, mljevena junetina, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, papriku narežemo na kockice, mini rajčice na četvrtine, a jaja umutimo. ; U duboku tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i celerovu stabljiku, kockice paprike, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i usitnjavajući vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 6-7 minuta, a prije nego ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo koncentrat rajčice, narezane mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-15 minuta. ; Potom mljeveno meso maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi, a za to vrijeme listove za savijače rasprostremo na radnu površinu, a gornji list premažemo mješavinom vode i malo ulja. ; Rashlađeni nadjev od mljevenog mesa rasporedimo po premazanom listu tijesta i od tri kore savijemo savijaču te postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Dobivene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulje te umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Pečenu savijaču izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom ju narežemo i poslužimo.
; -</div>
Savijača od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od mljevenog mesa.
Savijača ili štrudla je tanko tijesto sa slatkim ili slanim nadjevom, ispečeno u pećnici. U ovom slučaju odlučili smo se za ukusnu „slanu“ savijaču od mljevenog mesa s povrćem. Dobar tek!
Savijača od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od mljevenog mesa. - kore za savijače, luk, češnjak, celerova stabljika, svježa crvena paprika, koncentrat rajčice, mini rajčica, mljevena junetina, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk i stabljiku celera nasjeckamo, papriku narežemo na kockice, mini rajčice na četvrtine, a jaja umutimo. ; U duboku tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i celerovu stabljiku, kockice paprike, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i usitnjavajući vilicom da postane zrnasto. ; Nakon 6-7 minuta, a prije nego ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo koncentrat rajčice, narezane mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-15 minuta. ; Potom mljeveno meso maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi, a za to vrijeme listove za savijače rasprostremo na radnu površinu, a gornji list premažemo mješavinom vode i malo ulja. ; Rashlađeni nadjev od mljevenog mesa rasporedimo po premazanom listu tijesta i od tri kore savijemo savijaču te postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Dobivene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulje te umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Pečenu savijaču izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom ju narežemo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk i stabljiku celera nasjeckamo, papriku narežemo na kockice, mini rajčice na četvrtine, a jaja umutimo.
- U duboku tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i celerovu stabljiku, kockice paprike, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
- Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i usitnjavajući vilicom da postane zrnasto.
- Nakon 6-7 minuta, a prije nego ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo koncentrat rajčice, narezane mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-15 minuta.
- Potom mljeveno meso maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi, a za to vrijeme listove za savijače rasprostremo na radnu površinu, a gornji list premažemo mješavinom vode i malo ulja.
- Rashlađeni nadjev od mljevenog mesa rasporedimo po premazanom listu tijesta i od tri kore savijemo savijaču te postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
- Dobivene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulje te umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
- Pečenu savijaču izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom ju narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|