- Tomislav Špiček
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Luk punjen junetinom i rižom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom.    
        Nakon svih "punjenih" recepata, punjene paprike, punjenih tikvica, pa i patlidžana, i luk je zaslužio da ga se napuni. Za njega smo odabrali finu smjesu od janjećeg ili junećeg mesa, začinjenu češnjakom, peršinom i jajima. Umak od rajčice je prilično slatkast, no to ovome jelu daje posebnu čar! Uz pire krumpir ovo je savršeno originalan ručak.
Luk punjen junetinom i rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom. - luk, junetina, riža, češnjak, jaje, koncentrat rajčice, maslac, kiselo vrhnje, šećer, peršin, sol i papar, Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha. ; Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo. ; Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.; Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom. ; Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra. ; Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - luk, 500 g
 - junetina, 500 g
 - riža, 50 g
 - češnjak, 2 režnja
 - jaje, 1
 - koncentrat rajčice, 3 žlice
 - maslac, 100 g
 - kiselo vrhnje, 1 dl
 - šećer, 2 žlice
 - peršin
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha.
 - Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo.
 - Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.
 - Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom.
 - Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra.
 - Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





