Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima. – tjestenina (valovitih rezanaca), maslac, luk, brašno, mlijeko, povrtni temeljac, muškatni oraščić (naribanog), sir ementaler, kuhana šunka, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šunku i luk narežemo na tanke trakice, tvrdo kuhana jaja prepolovimo, a ementaler naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo brašno i kratko ga pržimo, stalno miješajući pjenjačom. ; Čim brašno počne dobivati boju, uz stalno miješanje pazeći da se ne stvaraju grudice, polako ulijemo mlijeko i juhu, dodamo naribani muškatni oraščić, posolimo i dalje miješajući grijemo umak, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju polovicu vremena nego što je predviđeno. ; Kada je umak postao jednoličan postupno umiješamo veći dio naribanog sira, dodamo prženi luk i trakice šunke, dobro izmiješamo sastojke i umak maknemo s vatre. ; Napola kuhanu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak, sve zajedno premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo polovice jaja, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Gratiniranje je postupak pripreme hrane u pećnici ili pod grilom koja se prelije umakom i posipa naribanim sirom kako bi dobila hrskavu koricu, a ovaj smo put gratinirali tjesteninu. Pogledajte kako!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima. – tjestenina (valovitih rezanaca), maslac, luk, brašno, mlijeko, povrtni temeljac, muškatni oraščić (naribanog), sir ementaler, kuhana šunka, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šunku i luk narežemo na tanke trakice, tvrdo kuhana jaja prepolovimo, a ementaler naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo brašno i kratko ga pržimo, stalno miješajući pjenjačom. ; Čim brašno počne dobivati boju, uz stalno miješanje pazeći da se ne stvaraju grudice, polako ulijemo mlijeko i juhu, dodamo naribani muškatni oraščić, posolimo i dalje miješajući grijemo umak, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju polovicu vremena nego što je predviđeno. ; Kada je umak postao jednoličan postupno umiješamo veći dio naribanog sira, dodamo prženi luk i trakice šunke, dobro izmiješamo sastojke i umak maknemo s vatre. ; Napola kuhanu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak, sve zajedno premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo polovice jaja, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima.
Gratiniranje je postupak pripreme hrane u pećnici ili pod grilom koja se prelije umakom i posipa naribanim sirom kako bi dobila hrskavu koricu, a ovaj smo put gratinirali tjesteninu. Pogledajte kako!
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima. - tjestenina (valovitih rezanaca), maslac, luk, brašno, mlijeko, povrtni temeljac, muškatni oraščić (naribanog), sir ementaler, kuhana šunka, jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šunku i luk narežemo na tanke trakice, tvrdo kuhana jaja prepolovimo, a ementaler naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute prženja, luk izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo brašno i kratko ga pržimo, stalno miješajući pjenjačom. ; Čim brašno počne dobivati boju, uz stalno miješanje pazeći da se ne stvaraju grudice, polako ulijemo mlijeko i juhu, dodamo naribani muškatni oraščić, posolimo i dalje miješajući grijemo umak, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju polovicu vremena nego što je predviđeno. ; Kada je umak postao jednoličan postupno umiješamo veći dio naribanog sira, dodamo prženi luk i trakice šunke, dobro izmiješamo sastojke i umak maknemo s vatre. ; Napola kuhanu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak, sve zajedno premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo polovice jaja, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Šunku i luk narežemo na tanke trakice, tvrdo kuhana jaja prepolovimo, a ementaler naribamo.
U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 3-4 minute prženja, luk izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo brašno i kratko ga pržimo, stalno miješajući pjenjačom.
Čim brašno počne dobivati boju, uz stalno miješanje pazeći da se ne stvaraju grudice, polako ulijemo mlijeko i juhu, dodamo naribani muškatni oraščić, posolimo i dalje miješajući grijemo umak, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju polovicu vremena nego što je predviđeno.
Kada je umak postao jednoličan postupno umiješamo veći dio naribanog sira, dodamo prženi luk i trakice šunke, dobro izmiješamo sastojke i umak maknemo s vatre.
Napola kuhanu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak, sve zajedno premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo polovice jaja, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 15-ak minuta.