Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratiniranu tjesteninu sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima.

Gratiniranje je postupak pripreme hrane u pećnici ili pod grilom koja se prelije umakom i posipa naribanim sirom kako bi dobila hrskavu koricu, a ovaj smo put gratinirali tjesteninu. Pogledajte kako!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šunku i luk narežemo na tanke trakice, tvrdo kuhana jaja prepolovimo, a ementaler naribamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute prženja, luk izvadimo na stranu, a u istu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo brašno i kratko ga pržimo, stalno miješajući pjenjačom.
  4. Čim brašno počne dobivati boju, uz stalno miješanje pazeći da se ne stvaraju grudice, polako ulijemo mlijeko i juhu, dodamo naribani muškatni oraščić, posolimo i dalje miješajući grijemo umak, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju polovicu vremena nego što je predviđeno.
  5. Kada je umak postao jednoličan postupno umiješamo veći dio naribanog sira, dodamo prženi luk i trakice šunke, dobro izmiješamo sastojke i umak maknemo s vatre.
  6. Napola kuhanu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak, sve zajedno premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo polovice jaja, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 15-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: