Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima

  • 150 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću roladu s pršutom i tvrdo kuhanim jajima.

Špinat se uzgaja zimi i ljeti, pa možemo reći da postoje dvije vrste špinata - zimski i ljetni, i jako je dobar dodatak preostalom nadjevu za ovu ukusnu i sočnu roladu. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oprani i očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo na tanjur da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo.
  2. U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani parmezan, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
  3. Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo.
  4. Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana.
  5. Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
  6. Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 1:50 min.
  7. Gotovu roladu premjestimo na dasku za rezanje, uklonimo kuhinjsku vezicu, roladu narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: