- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Lionska salata s poširanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lionsku salatu s poširanim jajima. – kruh, slanina, senf dijon, bijeli vinski ocat, šećer, salata ((endivija i radič)), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kriške kruha narežemo na kockice i popržimo na tavi bez masnoće, slaninu narežemo na prutiće, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 2-3 minute slaninu izvadimo na stranu, a 1-2 žlice masnoće od prženja stavimo u zdjelu u kojoj ćemo raditi dresing. ; Zatim ulijemo malo maslinovog ulja i polovicu octa, dodamo šećer, senf, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenim dresingom prelijemo salatu, dodamo polovicu prženih kockica kruha, polovicu pržene slanine i izmiješamo sastojke. ; U lonac iznad vatre ulijemo vodu i pričekamo da zavri. Potom smanjimo vatru, ulijemo preostali ocat, posolimo i pričekamo da voda prestane s vrenjem. ; Zatim u vodu oprezno i nježno izlijemo jaja iz zdjelica i kuhamo ih 3-4 minute. ; Salatu rasporedimo na tanjure, posipamo preostalom slaninom i kockicama kruha, preko salate stavimo poširana jaja, popaprimo i poslužimo.
; – Dijon senf je svjetlije boje i oštrijeg okusa pripravljen prema tradicionalnoj recepturi iz grada Dijona u Francuskoj, a vrlo je važan u izradi dresinga za ovu finu i svjetski poznatu salatu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Lionska salata s poširanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lionsku salatu s poširanim jajima. – kruh, slanina, senf dijon, bijeli vinski ocat, šećer, salata ((endivija i radič)), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kriške kruha narežemo na kockice i popržimo na tavi bez masnoće, slaninu narežemo na prutiće, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 2-3 minute slaninu izvadimo na stranu, a 1-2 žlice masnoće od prženja stavimo u zdjelu u kojoj ćemo raditi dresing. ; Zatim ulijemo malo maslinovog ulja i polovicu octa, dodamo šećer, senf, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenim dresingom prelijemo salatu, dodamo polovicu prženih kockica kruha, polovicu pržene slanine i izmiješamo sastojke. ; U lonac iznad vatre ulijemo vodu i pričekamo da zavri. Potom smanjimo vatru, ulijemo preostali ocat, posolimo i pričekamo da voda prestane s vrenjem. ; Zatim u vodu oprezno i nježno izlijemo jaja iz zdjelica i kuhamo ih 3-4 minute. ; Salatu rasporedimo na tanjure, posipamo preostalom slaninom i kockicama kruha, preko salate stavimo poširana jaja, popaprimo i poslužimo.
; -</div>
Lionska salata s poširanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lionsku salatu s poširanim jajima.
Dijon senf je svjetlije boje i oštrijeg okusa pripravljen prema tradicionalnoj recepturi iz grada Dijona u Francuskoj, a vrlo je važan u izradi dresinga za ovu finu i svjetski poznatu salatu.
Lionska salata s poširanim jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lionsku salatu s poširanim jajima. - kruh, slanina, senf dijon, bijeli vinski ocat, šećer, salata ((endivija i radič)), jaje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kriške kruha narežemo na kockice i popržimo na tavi bez masnoće, slaninu narežemo na prutiće, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 2-3 minute slaninu izvadimo na stranu, a 1-2 žlice masnoće od prženja stavimo u zdjelu u kojoj ćemo raditi dresing. ; Zatim ulijemo malo maslinovog ulja i polovicu octa, dodamo šećer, senf, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenim dresingom prelijemo salatu, dodamo polovicu prženih kockica kruha, polovicu pržene slanine i izmiješamo sastojke. ; U lonac iznad vatre ulijemo vodu i pričekamo da zavri. Potom smanjimo vatru, ulijemo preostali ocat, posolimo i pričekamo da voda prestane s vrenjem. ; Zatim u vodu oprezno i nježno izlijemo jaja iz zdjelica i kuhamo ih 3-4 minute. ; Salatu rasporedimo na tanjure, posipamo preostalom slaninom i kockicama kruha, preko salate stavimo poširana jaja, popaprimo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kriške kruha narežemo na kockice i popržimo na tavi bez masnoće, slaninu narežemo na prutiće, a jaja razbijemo u zasebne zdjelice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju sa svih strana.
- Nakon 2-3 minute slaninu izvadimo na stranu, a 1-2 žlice masnoće od prženja stavimo u zdjelu u kojoj ćemo raditi dresing.
- Zatim ulijemo malo maslinovog ulja i polovicu octa, dodamo šećer, senf, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenim dresingom prelijemo salatu, dodamo polovicu prženih kockica kruha, polovicu pržene slanine i izmiješamo sastojke.
- U lonac iznad vatre ulijemo vodu i pričekamo da zavri. Potom smanjimo vatru, ulijemo preostali ocat, posolimo i pričekamo da voda prestane s vrenjem.
- Zatim u vodu oprezno i nježno izlijemo jaja iz zdjelica i kuhamo ih 3-4 minute.
- Salatu rasporedimo na tanjure, posipamo preostalom slaninom i kockicama kruha, preko salate stavimo poširana jaja, popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|