- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem. – kruh (iz kalupa), maslac, bešamel umak, punomasni sir, parmezan (naribanog), kuhana šunka, senf dijon, jaje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Punomasni sir grubo naribamo, a maslac rastopimo. ; Kriške kruha premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih rastopljenim maslacem i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak bešamel, dodamo naribani parmezan i polovicu naribanog punomasnog sira te izmiješamo sastojke. ; Kriške kruha izvadimo iz pećnice, premažemo ih senfom i umakom od bešamela i sira, posipamo naribanim punomasnim sirom, polovicu kriški prekrijemo kriškama šunke i poklopimo ih drugim polovicama. ; Zatim sendviče premažemo preostalim umakom, posipamo ostatkom naribanog punomasnog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7 minuta, a zatim temperaturu povećamo na 250°C, uključimo gril i pečemo još toliko. ; Za to vrijeme u tavi, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Pečena jaja rasporedimo na sendviče i poslužimo.
; – Bechamel umak je francuskog podrijetla, a priprema se od maslaca, brašna i mlijeka i jedan je od važnijih sastojaka ovih poznatih i izdašnih francuskih sendviča. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem. – kruh (iz kalupa), maslac, bešamel umak, punomasni sir, parmezan (naribanog), kuhana šunka, senf dijon, jaje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Punomasni sir grubo naribamo, a maslac rastopimo. ; Kriške kruha premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih rastopljenim maslacem i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak bešamel, dodamo naribani parmezan i polovicu naribanog punomasnog sira te izmiješamo sastojke. ; Kriške kruha izvadimo iz pećnice, premažemo ih senfom i umakom od bešamela i sira, posipamo naribanim punomasnim sirom, polovicu kriški prekrijemo kriškama šunke i poklopimo ih drugim polovicama. ; Zatim sendviče premažemo preostalim umakom, posipamo ostatkom naribanog punomasnog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7 minuta, a zatim temperaturu povećamo na 250°C, uključimo gril i pečemo još toliko. ; Za to vrijeme u tavi, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Pečena jaja rasporedimo na sendviče i poslužimo.
; -</div>
Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem.
Bechamel umak je francuskog podrijetla, a priprema se od maslaca, brašna i mlijeka i jedan je od važnijih sastojaka ovih poznatih i izdašnih francuskih sendviča. Dobar tek!
Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Croque Madame ili sendvič s bešamelom, šunkom, sirom i jajem. - kruh (iz kalupa), maslac, bešamel umak, punomasni sir, parmezan (naribanog), kuhana šunka, senf dijon, jaje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Punomasni sir grubo naribamo, a maslac rastopimo. ; Kriške kruha premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih rastopljenim maslacem i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak bešamel, dodamo naribani parmezan i polovicu naribanog punomasnog sira te izmiješamo sastojke. ; Kriške kruha izvadimo iz pećnice, premažemo ih senfom i umakom od bešamela i sira, posipamo naribanim punomasnim sirom, polovicu kriški prekrijemo kriškama šunke i poklopimo ih drugim polovicama. ; Zatim sendviče premažemo preostalim umakom, posipamo ostatkom naribanog punomasnog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7 minuta, a zatim temperaturu povećamo na 250°C, uključimo gril i pečemo još toliko. ; Za to vrijeme u tavi, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Pečena jaja rasporedimo na sendviče i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Punomasni sir grubo naribamo, a maslac rastopimo.
- Kriške kruha premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih rastopljenim maslacem i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo umak bešamel, dodamo naribani parmezan i polovicu naribanog punomasnog sira te izmiješamo sastojke.
- Kriške kruha izvadimo iz pećnice, premažemo ih senfom i umakom od bešamela i sira, posipamo naribanim punomasnim sirom, polovicu kriški prekrijemo kriškama šunke i poklopimo ih drugim polovicama.
- Zatim sendviče premažemo preostalim umakom, posipamo ostatkom naribanog punomasnog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 7 minuta, a zatim temperaturu povećamo na 250°C, uključimo gril i pečemo još toliko.
- Za to vrijeme u tavi, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“.
- Pečena jaja rasporedimo na sendviče i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|