- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Enchilada s pečenom piletinom i jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti enchiladu s pečenom piletinom i jajima. – piletina (pečene), umak pesto (genovese), vrhnje za kuhanje, tortilja, sir mozzarella, jaje (tvrdo kuhana), rajčica, luk (ljubičasti), korijander (svježeg), Rajčice prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade. ; U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke. ; Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu. ; Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rajčicu i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo. ; Gotovu enchiladu i salatu od rajčice i luka rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; – Pesto genovese je gusti hladni umak pripravljen od bosiljka, pinjola, sira parmezana, maslinovog ulja i češnjaka i sjajna je dopuna ovim ukusnim enchiladama.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Enchilada s pečenom piletinom i jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti enchiladu s pečenom piletinom i jajima. – piletina (pečene), umak pesto (genovese), vrhnje za kuhanje, tortilla, sir mozzarella, jaja, rajčica, luk (ljubičasti), korijander (svježeg), Rajčice prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade. ; U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke. ; Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu. ; Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rajčicu i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo. ; Gotovu enchiladu i salatu od rajčice i luka rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; -</div>
Enchilada s pečenom piletinom i jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti enchiladu s pečenom piletinom i jajima.
Pesto genovese je gusti hladni umak pripravljen od bosiljka, pinjola, sira parmezana, maslinovog ulja i češnjaka i sjajna je dopuna ovim ukusnim enchiladama.
Enchilada s pečenom piletinom i jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti enchiladu s pečenom piletinom i jajima. - piletina (pečene), umak pesto (genovese), vrhnje za kuhanje, tortilla, sir mozzarella, jaja, rajčica, luk (ljubičasti), korijander (svježeg), Rajčice prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade. ; U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke. ; Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu. ; Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rajčicu i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo. ; Gotovu enchiladu i salatu od rajčice i luka rasporedimo na tanjure te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice prepolovimo, izdubimo im mekanu sredinu sa sjemenkama i zajedno s lukom narežemo na kockice, jaja na četvrtine, sir mozzarellu na prutiće, listove korijandera nasjeckamo, a pečenu piletinu otkoštimo i narežemo na manje komade.
- U zdjelu stavimo umak pesto, ulijemo vrhnje za kuhanje i izmiješamo sastojke.
- Pripremljenim umakom premažemo tortilje, preko njih rasporedimo narezanu piletinu, jaja i pokoji prutić mozzarelle, savijemo ih i složimo u prikladnu vatrostalnu posudu.
- Zatim ih prelijemo ostatkom umaka, preko njih rasporedimo preostale prutiće mozzarelle i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rajčicu i luk, dodamo sjeckani korijander, posolimo i promiješamo.
- Gotovu enchiladu i salatu od rajčice i luka rasporedimo na tanjure te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|