Pilav riža na indijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav rižu na indijski način. – riža (dugog zrna), voda, indijski oraščići, klinčić, kardamom (u sjemenkama), cimet ((korice)), kim, luk, grožđice (sušenih), kurkuma, šafran, korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Dvije glavice luka nasjeckamo, a jednu narežemo na kolutove, indijske oraščiće i sjemenke kardamoma izmrvimo u mužaru, a u lonac vrele vode dodamo šafran i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo klinčiće, koricu cimeta, kim, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 1-2 minute dodamo mrvljene sjemenke kardamoma, rižu, sjeckani luk, sušene grožđice, kurkumu, promiješamo i pržimo stalno miješajući 3-4 minute. ; Zatim sastojke posolimo, promiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom ih posipamo polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijemo vrelom vodom sa šafranom i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, dok ne omekšaju, a korijander nasjeckamo. ; Gotov pilav rasporedimo na tanjure, posipamo prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i preostalim mrvljenim indijskim oraščićima te poslužimo.; – Pilau, pilaf ili pilav je jelo od riže koje se u sličnom obliku jede na Balkanu, u Aziji, Istočnoj Africi, Južnoj Americi i na Karibima, a ako ga i vi želite pojesti naučite ga pripremati po našim uputama.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pilav riža na indijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav rižu na indijski način. – riža (dugog zrna), voda, indijski oraščić, klinčić, kardamom (u sjemenkama), cimet ((korice)), kim, luk, grožðice (sušenih), kurkuma, šafran, korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Dvije glavice luka nasjeckamo, a jednu narežemo na kolutove, indijske oraščiće i sjemenke kardamoma izmrvimo u mužaru, a u lonac vrele vode dodamo šafran i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo klinčiće, koricu cimeta, kim, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 1-2 minute dodamo mrvljene sjemenke kardamoma, rižu, sjeckani luk, sušene grožđice, kurkumu, promiješamo i pržimo stalno miješajući 3-4 minute. ; Zatim sastojke posolimo, promiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom ih posipamo polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijemo vrelom vodom sa šafranom i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, dok ne omekšaju, a korijander nasjeckamo. ; Gotov pilav rasporedimo na tanjure, posipamo prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i preostalim mrvljenim indijskim oraščićima te poslužimo.; -</div>
Pilav riža na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav rižu na indijski način.
Pilau, pilaf ili pilav je jelo od riže koje se u sličnom obliku jede na Balkanu, u Aziji, Istočnoj Africi, Južnoj Americi i na Karibima, a ako ga i vi želite pojesti naučite ga pripremati po našim uputama.
Pilav riža na indijski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pilav rižu na indijski način. - riža (dugog zrna), voda, indijski oraščić, klinčić, kardamom (u sjemenkama), cimet ((korice)), kim, luk, grožðice (sušenih), kurkuma, šafran, korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Dvije glavice luka nasjeckamo, a jednu narežemo na kolutove, indijske oraščiće i sjemenke kardamoma izmrvimo u mužaru, a u lonac vrele vode dodamo šafran i ostavimo da kuha na laganoj vatri. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo klinčiće, koricu cimeta, kim, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 1-2 minute dodamo mrvljene sjemenke kardamoma, rižu, sjeckani luk, sušene grožđice, kurkumu, promiješamo i pržimo stalno miješajući 3-4 minute. ; Zatim sastojke posolimo, promiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Potom ih posipamo polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijemo vrelom vodom sa šafranom i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 25 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, dok ne omekšaju, a korijander nasjeckamo. ; Gotov pilav rasporedimo na tanjure, posipamo prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i preostalim mrvljenim indijskim oraščićima te poslužimo.; -
Dvije glavice luka nasjeckamo, a jednu narežemo na kolutove, indijske oraščiće i sjemenke kardamoma izmrvimo u mužaru, a u lonac vrele vode dodamo šafran i ostavimo da kuha na laganoj vatri.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo klinčiće, koricu cimeta, kim, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 1-2 minute dodamo mrvljene sjemenke kardamoma, rižu, sjeckani luk, sušene grožđice, kurkumu, promiješamo i pržimo stalno miješajući 3-4 minute.
Zatim sastojke posolimo, promiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
Potom ih posipamo polovicom mrvljenih indijskih oraščića, prelijemo vrelom vodom sa šafranom i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 25 minuta.
Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute, dok ne omekšaju, a korijander nasjeckamo.
Gotov pilav rasporedimo na tanjure, posipamo prženim kolutima luka, sjeckanim korijanderom i preostalim mrvljenim indijskim oraščićima te poslužimo.