- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s parmezanom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice. – pileći zabatak (u filetima), krušne mrvice, parmezan (naribanog), mladi luk, limun, maslac, pileći temeljac, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok. ; U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira. ; Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
; – Parmezan je tvrdi sir zrnate strukture, koji je dobio ime po pokrajini Parmi u Italiji, u kojoj se proizvodi još od 13. stoljeća i izvrsno se slaže s piletinom. Kako smo ih ovaj put sljubili, možete pogledati u priloženom videu. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s parmezanom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice. – pileći zabatak (u filetima), krušne mrvice, parmezan (naribanog), mladi luk, limun, maslac, pileći temeljac, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok. ; U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira. ; Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
; -</div>
Piletina s parmezanom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice.
Parmezan je tvrdi sir zrnate strukture, koji je dobio ime po pokrajini Parmi u Italiji, u kojoj se proizvodi još od 13. stoljeća i izvrsno se slaže s piletinom. Kako smo ih ovaj put sljubili, možete pogledati u priloženom videu. Dobar tek!
Piletina s parmezanom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s parmezanom iz pećnice. - pileći zabatak (u filetima), krušne mrvice, parmezan (naribanog), mladi luk, limun, maslac, pileći temeljac, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok. ; U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude. ; Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira. ; Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mladi luk nasjeckamo, maslac rastopimo, a limunu naribamo koru i iscijedimo sok.
- U zdjelu s krušnim mrvicama dodamo ¾ naribanog parmezana, naribanu koricu limuna, ulijemo rastopljeni maslac i žlicom izmiješamo sastojke.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta, pazeći da piletina nije potpuno pečena, izvadimo ju i rasporedimo po dnu vatrostalne posude.
- Zatim ju posipamo sjeckanim mladim lukom, prekrijemo mješavinom krušnih mrvica i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Za to vrijeme na masnoću od prženja ulijemo juhu i limunov sok te pjenjačom miješamo tako da oslobodimo karamelizirani sloj s dna tave (deglaziramo), a kad zavri kuhamo na laganoj vatri dok umak napola ne reducira.
- Potom umak maknemo s vatre, začinimo ga mljevenim paprom, dodamo preostali naribani parmezan, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
- Dobiveni umak rasporedimo na tanjure, preko njega složimo gratiniranu piletinu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|