Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u marinadi od zrnatog dijon senfa. – pileća prsa, češnjak, senf dijon (zrnatog), med, limun, papar (u zrnu), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), ulje (suncokretovog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i iscijedimo im sok, pileće filete očistimo od žilica i ukoso ih zarežemo, režnjeve češnjaka protisnemo, a papar u zrnu grubo izmrvimo u mužaru. ; U posudu sjekača stavimo senf, dodamo protisnuti češnjak, med, naribanu limunovu koricu, mrvljeni papar, posolimo, ulijemo limunov sok, uključimo sjekač i polako ulijevamo ulje. Kada smo dobili polugustu smjesu, isključimo sjekač. ; Zatim pileća prsa uvaljamo u mješavinu sušenog origana i majčine dušice. ; Po dnu posude za mariniranje rasporedimo dio smjese, preko nje složimo začinjene filete piletine i prelijemo ih preostalom smjesom. ; Tako pripremljenu piletinu poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje tri sata. ; Potom mariniranu piletinu izvadimo iz marinade, malo ju ocijedimo i složimo po dnu vatrostalne posude te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a zatim temperaturu spustimo na 180°C i pečemo još toliko. ; Pečenu piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo ju sokom od pečenja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Tradicionalni senf dijon ima prepoznatljiv, posebno jak okus i potječe iz francuskog grada Dijona, a zbog svog karakterističnog okusa čest je sastojak raznih marinada, kao što je slučaj i u ovom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u marinadi od zrnatog dijon senfa. – pileća prsa, češnjak, senf dijon (zrnatog), med, limun, papar (u zrnu), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), ulje (suncokretovog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i iscijedimo im sok, pileće filete očistimo od žilica i ukoso ih zarežemo, režnjeve češnjaka protisnemo, a papar u zrnu grubo izmrvimo u mužaru. ; U posudu sjekača stavimo senf, dodamo protisnuti češnjak, med, naribanu limunovu koricu, mrvljeni papar, posolimo, ulijemo limunov sok, uključimo sjekač i polako ulijevamo ulje. Kada smo dobili polugustu smjesu, isključimo sjekač. ; Zatim pileća prsa uvaljamo u mješavinu sušenog origana i majčine dušice. ; Po dnu posude za mariniranje rasporedimo dio smjese, preko nje složimo začinjene filete piletine i prelijemo ih preostalom smjesom. ; Tako pripremljenu piletinu poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje tri sata. ; Potom mariniranu piletinu izvadimo iz marinade, malo ju ocijedimo i složimo po dnu vatrostalne posude te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a zatim temperaturu spustimo na 180°C i pečemo još toliko. ; Pečenu piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo ju sokom od pečenja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u marinadi od zrnatog dijon senfa.
Tradicionalni senf dijon ima prepoznatljiv, posebno jak okus i potječe iz francuskog grada Dijona, a zbog svog karakterističnog okusa čest je sastojak raznih marinada, kao što je slučaj i u ovom receptu.
Piletina u marinadi od zrnatog dijon senfa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u marinadi od zrnatog dijon senfa. - pileća prsa, češnjak, senf dijon (zrnatog), med, limun, papar (u zrnu), origano (sušeni), majčina dušica (sušena), ulje (suncokretovog), peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i iscijedimo im sok, pileće filete očistimo od žilica i ukoso ih zarežemo, režnjeve češnjaka protisnemo, a papar u zrnu grubo izmrvimo u mužaru. ; U posudu sjekača stavimo senf, dodamo protisnuti češnjak, med, naribanu limunovu koricu, mrvljeni papar, posolimo, ulijemo limunov sok, uključimo sjekač i polako ulijevamo ulje. Kada smo dobili polugustu smjesu, isključimo sjekač. ; Zatim pileća prsa uvaljamo u mješavinu sušenog origana i majčine dušice. ; Po dnu posude za mariniranje rasporedimo dio smjese, preko nje složimo začinjene filete piletine i prelijemo ih preostalom smjesom. ; Tako pripremljenu piletinu poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje tri sata. ; Potom mariniranu piletinu izvadimo iz marinade, malo ju ocijedimo i složimo po dnu vatrostalne posude te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a zatim temperaturu spustimo na 180°C i pečemo još toliko. ; Pečenu piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo ju sokom od pečenja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Koru limuna naribamo i iscijedimo im sok, pileće filete očistimo od žilica i ukoso ih zarežemo, režnjeve češnjaka protisnemo, a papar u zrnu grubo izmrvimo u mužaru.
U posudu sjekača stavimo senf, dodamo protisnuti češnjak, med, naribanu limunovu koricu, mrvljeni papar, posolimo, ulijemo limunov sok, uključimo sjekač i polako ulijevamo ulje. Kada smo dobili polugustu smjesu, isključimo sjekač.
Zatim pileća prsa uvaljamo u mješavinu sušenog origana i majčine dušice.
Po dnu posude za mariniranje rasporedimo dio smjese, preko nje složimo začinjene filete piletine i prelijemo ih preostalom smjesom.
Tako pripremljenu piletinu poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje tri sata.
Potom mariniranu piletinu izvadimo iz marinade, malo ju ocijedimo i složimo po dnu vatrostalne posude te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20 minuta, a zatim temperaturu spustimo na 180°C i pečemo još toliko.
Pečenu piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo ju sokom od pečenja, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.