- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i limunske trave. – pileća prsa, limunska trava, đumbir (svježeg), maslac, bijeli vinski ocat, bijelo vino (suhog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileće filete narežemo na tanke odreske, limunov sok iscijedimo, a đumbir ogulimo i nasjeckamo. ; Zatim odrežemo po prilici dva centimetra donjeg dijela i zeleni dio, preostali srednji dio uzdužno zarežemo i skinemo vanjske tvrde slojeve, a mekanu unutrašnjost, koja miriše poput citrusa, nasjeckamo. ; Sjeckanu limunsku travu ili lemongrass stavimo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani đumbir, ulijemo ocat i vino, promiješamo i kad zavri pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće odreske, posolimo ih i pržimo s obiju strana, 6-7 minuta. ; Potom u tavu s umakom dodamo maslac, smanjimo vatru i kuhamo 1-2 minute. ; Kada se maslac potpuno rastopio, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Gotovi umak procijedimo kroz sito u posudu za umake, piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
; – Biljka limunova trava ili lemongrass, potječe iz Indije i tropskog dijela Azije i čest je začin u kuhinjama tih zemalja. Budući da mirisom podsjeća na limun, u kombinaciji s đumbirom, bijelim vinom i maslacem čini vrlo zanimljiv i fin umak, koji izuzetno paše s piletinom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s umakom od đumbira i limunske trave – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i limunske trave. – pileća prsa, limunska trava, đumbir (svježeg), maslac, bijeli vinski ocat, bijelo vino (suhog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileće filete narežemo na tanke odreske, limunov sok iscijedimo, a đumbir ogulimo i nasjeckamo. ; Zatim odrežemo po prilici dva centimetra donjeg dijela i zeleni dio, preostali srednji dio uzdužno zarežemo i skinemo vanjske tvrde slojeve, a mekanu unutrašnjost, koja miriše poput citrusa, nasjeckamo. ; Sjeckanu limunsku travu ili lemongrass stavimo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani đumbir, ulijemo ocat i vino, promiješamo i kad zavri pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće odreske, posolimo ih i pržimo s obiju strana, 6-7 minuta. ; Potom u tavu s umakom dodamo maslac, smanjimo vatru i kuhamo 1-2 minute. ; Kada se maslac potpuno rastopio, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Gotovi umak procijedimo kroz sito u posudu za umake, piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
; -</div>
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i limunske trave.
Biljka limunova trava ili lemongrass, potječe iz Indije i tropskog dijela Azije i čest je začin u kuhinjama tih zemalja. Budući da mirisom podsjeća na limun, u kombinaciji s đumbirom, bijelim vinom i maslacem čini vrlo zanimljiv i fin umak, koji izuzetno paše s piletinom.
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s umakom od đumbira i limunske trave. - pileća prsa, limunska trava, đumbir (svježeg), maslac, bijeli vinski ocat, bijelo vino (suhog), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pileće filete narežemo na tanke odreske, limunov sok iscijedimo, a đumbir ogulimo i nasjeckamo. ; Zatim odrežemo po prilici dva centimetra donjeg dijela i zeleni dio, preostali srednji dio uzdužno zarežemo i skinemo vanjske tvrde slojeve, a mekanu unutrašnjost, koja miriše poput citrusa, nasjeckamo. ; Sjeckanu limunsku travu ili lemongrass stavimo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani đumbir, ulijemo ocat i vino, promiješamo i kad zavri pričekamo da tekućina napola ispari. ; Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće odreske, posolimo ih i pržimo s obiju strana, 6-7 minuta. ; Potom u tavu s umakom dodamo maslac, smanjimo vatru i kuhamo 1-2 minute. ; Kada se maslac potpuno rastopio, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Gotovi umak procijedimo kroz sito u posudu za umake, piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pileće filete narežemo na tanke odreske, limunov sok iscijedimo, a đumbir ogulimo i nasjeckamo.
- Zatim odrežemo po prilici dva centimetra donjeg dijela i zeleni dio, preostali srednji dio uzdužno zarežemo i skinemo vanjske tvrde slojeve, a mekanu unutrašnjost, koja miriše poput citrusa, nasjeckamo.
- Sjeckanu limunsku travu ili lemongrass stavimo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani đumbir, ulijemo ocat i vino, promiješamo i kad zavri pričekamo da tekućina napola ispari.
- Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo pileće odreske, posolimo ih i pržimo s obiju strana, 6-7 minuta.
- Potom u tavu s umakom dodamo maslac, smanjimo vatru i kuhamo 1-2 minute.
- Kada se maslac potpuno rastopio, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo limunov sok, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
- Gotovi umak procijedimo kroz sito u posudu za umake, piletinu rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|