- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rizi bizi na crveno – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi na crveno. – riža (parboiled), luk, češnjak, mini rajčica, povrtni temeljac, grašak (iz konzerve), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo i odstranimo im tvrdi dio, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U posudu sjekača stavimo prepolovljene rajčice, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo, ulijemo polovicu juhe, izradimo sastojke u sjekaču i dobivenu jednoličnu smjesu premjestimo u vrč. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo preostalu juhu i smjesu od rajčica i luka, posolimo, promiješamo i kad zavri poklopimo te kuhamo na laganoj vatri, po uputama na pakiranju. ; Kada je riža kuhana, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, promiješamo sastojke, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Jelo rasporedimo na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; – Poznato jelo rizi bizi, koje se može poslužiti kao prilog raznim mesnim i ribljim jelima, a može se poslužiti i kao samostalan obrok, pripremili smo na način da smo dodali malo rajčica i time mu poboljšali okus i „obojili“ ga u crveno. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rizi bizi na crveno – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi na crveno. – riža (parboiled), luk, češnjak, mini rajčica, povrtni temeljac, grašak (iz konzerve), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo i odstranimo im tvrdi dio, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U posudu sjekača stavimo prepolovljene rajčice, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo, ulijemo polovicu juhe, izradimo sastojke u sjekaču i dobivenu jednoličnu smjesu premjestimo u vrč. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo preostalu juhu i smjesu od rajčica i luka, posolimo, promiješamo i kad zavri poklopimo te kuhamo na laganoj vatri, po uputama na pakiranju. ; Kada je riža kuhana, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, promiješamo sastojke, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Jelo rasporedimo na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -</div>
Rizi bizi na crveno
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi na crveno.
Poznato jelo rizi bizi, koje se može poslužiti kao prilog raznim mesnim i ribljim jelima, a može se poslužiti i kao samostalan obrok, pripremili smo na način da smo dodali malo rajčica i time mu poboljšali okus i „obojili“ ga u crveno. Dobar tek!
Rizi bizi na crveno - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi na crveno. - riža (parboiled), luk, češnjak, mini rajčica, povrtni temeljac, grašak (iz konzerve), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mini rajčice prepolovimo i odstranimo im tvrdi dio, a luk i češnjak nasjeckamo. ; U posudu sjekača stavimo prepolovljene rajčice, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo, ulijemo polovicu juhe, izradimo sastojke u sjekaču i dobivenu jednoličnu smjesu premjestimo u vrč. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, da upije dio masnoće. ; Zatim ulijemo preostalu juhu i smjesu od rajčica i luka, posolimo, promiješamo i kad zavri poklopimo te kuhamo na laganoj vatri, po uputama na pakiranju. ; Kada je riža kuhana, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, promiješamo sastojke, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Jelo rasporedimo na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mini rajčice prepolovimo i odstranimo im tvrdi dio, a luk i češnjak nasjeckamo.
- U posudu sjekača stavimo prepolovljene rajčice, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo, ulijemo polovicu juhe, izradimo sastojke u sjekaču i dobivenu jednoličnu smjesu premjestimo u vrč.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, da upije dio masnoće.
- Zatim ulijemo preostalu juhu i smjesu od rajčica i luka, posolimo, promiješamo i kad zavri poklopimo te kuhamo na laganoj vatri, po uputama na pakiranju.
- Kada je riža kuhana, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, promiješamo sastojke, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
- Jelo rasporedimo na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|